به گزارش اداره علوم و آموزش ایرنا. عبدالمجید مرشدی شنبه 20 مرداد 1403 ق جلسه تامین مالی جمعی برای شرکت های دانش بنیان گفت: حالا حل مشکلات اقتصادی کشور یکی از مهم ترین دغدغه های مسئولان نظام است و قطعا حوزه علم و فناوری در این مسیر راهزن خواهد بود.
وی استفاده از فناوری در مناطق مختلف کشور را راه میانبر برای دستیابی به بهبود اقتصادی دانست و افزود: ضرورت تحقق این امر توجه ویژه به تنوع بخشیدن به منابع مالی ا،یستم فناوری و نوآوری است.
مدیرکل دفتر امور مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: محدودیت منابع مالی ،ت از یک سو و توسعه شرکت های دانش بنیان و نوآور از سوی دیگر، از سوی دیگر، توسعه شرکت های دانش بنیان و نوآور از سوی دیگر، در حال توسعه است. توجه به تنوع بخشیدن به منابع مالی ا،یستم فناوری و نوآوری کشور بیش از آنچه در گذشته لازم بود.
وی با بیان اینکه دفتر مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری با هدف تسهیل تامین مالی شرکت های دانش بنیان، ایجاد سامانه جدید ارزیابی دارایی های نامشهود، اقدامات متعددی انجام داده است، گفت: استقرار سامانه ضمانت اعتبار، مح،ه و گنجاندن شاخص دانش بنیان در بازار سرمایه، تسریع در پذیرش بنگاه های دانش بنیان و فناوری محور در بازار نوآور و ایجاد اولین صندوق پروژه ا،یستم فناوری و نوآوری با استفاده از ظرفیت مالیاتی. اعتبارات فقط چند نمونه از این اقدامات است.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و معاون سازمان علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان گفت: تا امروز بخشی از فرآیند تامین مالی از طریق سامانه رنسانس انجام شده است.
وی افزود: البته چالش مهم اکنون بهبود روند سرمایه گذاری خارجی و تامین مالی ارزی است و این اقدامات لازم و من، در دستور کار است.
حجم تامین مالی جمعی کشور هم اکنون بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان است
مشاور وزیر اقتصاد و املاک نیز در این جلسه حضور داشت با گفتن آن، نگر، از تامین مالی جمعی ارزی برای اولین بار پس از تحمیل تلاطم تورمی در سال 1401 مطرح شد و افزود: سرمایه گذاران خطرپذیر آمادگی ورود به بازار ایران را داشتند اما ابزار و تضمین لازم برای تامین مالی آنها وجود نداشت.
روح الله ابوالجعفری وی گفت: پس از صدور مجوز بورس و از سال 1396 موفق به تامین مالی ریالی شدیم به طوری که حجم سرمایه گذاری جمعی بیش از 20 هزار نفر اکنون به 4 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی افزود: در این راستا و با هماهنگی بانک مرکزی مجوز تامین مالی محدود ارزی به شرکت های دانش صادرات محور واردکننده تج،ات داده شد.
مشاور وزیر اقتصاد و امور دارایی خاطرنشان کرد: در ایران نیز طی سال های گذشته نهادهای من،ی برای تامین مالی در بازار سرمایه شکل گرفته است و تاسیس صندوق های سرمایه گذاری جسورانه و صندوق های سهام خصوصی در این راستا بوده است.
مشاور وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد: ابزارهایی مانند تامین مالی جمعی نیز به تامین مالی ا،یستم دانش بنیان کمک شای، کرده است. اما مشکل اصلی این است که این موسسات جدید هستند و با سایر نهادها تعامل دارند.
وی ادامه داد: در این زمینه تصویب ماده 17 قانون رونق تولید دانش کمک شای، در این زمینه خواهد کرد.
ابوالجعفری خاطرنشان کرد: این توانایی در تامین مالی واحدهای سرمایه گذاری این صندوق ها و اخذ گواهی مشارکت در تامین مالی جمعی بسیار مفید خواهد بود انتشار اوراق قرضه برای این شرکت ها.
وجوه، پیوند بین ،ت و بخش خصوصی
همانطور که مدیر صندوق فناوری نوین در این جلسه اظهار داشت: به ،وان صندوق اعلام می کنم از همه ابزارهای موجود استفاده کرده و از تامین مالی ارزی بهره مند شده ایم.
روح الله میرامینی وی بیان کرد: صندوق ها با توجه به تصویب پروژه ها از قدرت شناسایی من، برخوردارند و از سوی دیگر نقطه تماس و تلاقی ،ت و بخش خصوصی هستند، بنابراین جایگاه صندوق ها اعتمادسازی است. احزاب
معاون اعتبارات صندوق توسعه فناوری های نوین و مدیر بستر تامین مالی جمعی نوین کاراد نیز با بیان اینکه روند کلی تامین مالی ارزی مشابه تامین مالی ریالی است، افزود: فرآیند به این صورت است که شرکت های نگهبان درخواست خود را ارائه کنند. و پس از ارزیابی، طرح در بستر ارز ارائه می شود.
محمد الکلاهی وی افزود: با همکاری و،خانه های اقتصاد و رکن نه گانه در این همکاری مش،، چشم انتظار کاهش هر چه بیشتر ریسک های سرمایه گذاری هستیم تا با صدور ضمانت نامه، اصل سرمایه به طور کامل بازگردانده شود.
وی گفت: در این مدل سرمایه گذار باید یک شرکت دانش بنیان باشد و منابع ارزی سرمایه گذاری خارجی از طریق بورس ملی تامین می شود و بستر نیز این منبع را از طریق حساب ارزی شرکت متقاضی تامین می کند. در نهایت منابع ارزی از منبع درآمد صادراتی دانمارک ب،ان به سرمایه گذاران باز خواهد گشت.
در این جلسه مدیرکل دبیرخانه شورای راهبری فناوری ها و تولید دانش بنیان ضمن تشریح جزئیات و تسهیلات قانونی در نظر گرفته شده برای شرکت های دانش بنیان صنعت مالی گفت: بر اساس فناوری و دانش قافزه- بر اساس قانون تولید، سرمایه گذار، که از طریق صندوق های جسورانه اقدام می کنند، حق دریافت اعتبار مالیاتی را دارند.
مهدی القرمطی وی افزود: استفاده از قابلیت انتشار اوراق و ابزار برای شرکت های دانش بنیان و بانک ها و همچنین صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری نیز تسهیل شده است و بر اساس بند الف ماده 18 قانون جهش دانش بانک ها در شرایط خاص مجاز به سرمایه گذاری در حوزه دانش هستند.
شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی ایران (بورس، بانک و بیمه) به ،وان بزرگترین و تاریخی ترین رویداد در حوزه مالی، سرمایه گذاری و فناوری های مالی کشور در دو دهه گذشته، جمعه 28 مرداد 1403 با حضور مسئولان و، اقتصاد و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و کمیسیون مالی مجلس و مهمانان خارجی در سالن خلیج ، نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا. این نمایشگاه تا 31 مردادماه از ساعت 8 الی 15 میزبان عموم مردم، کارشناسان و علاقمندان به بورس، بانک، بیمه و سایر حوزه های اقتصادی است.