افزایش قدرت تخریب تروریسم سایبری با کمک فناوری های جدید
انتشار: مهر 29، 1403
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

افزایش قدرت تخریب تروریسم سایبری با کمک فناوری های جدید



به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، آناهیتا سیفی امروز یکشنبه در نشست تخصصی سوء استفاده از فناوری های نوین به ،وان یک اقدام تروریستی اظهار داشت: فناوری های نوین به دلیل اینکه می توانند برای بشریت فرصت ایجاد کنند، چالش های بسیاری را به همراه دارند. ، و افراد حقوقی بیشتر به این چالش ها علاقه مند هستند. به عبارت دیگر دنیای مجازی محیطی تهدیدکننده است.

وی با بیان اینکه تروریسم سایبری در حال ظهور است، گفت: یکی از چالش های مهمی که امنیت جه، را تهدید می کند و می توان به آن توجه کرد، آگاهی از چگونگی انتقال تروریسم از فضای واقعی به فضای مجازی است زیرا تهدیدات سایبری یک ویژگی منحصر به فرد است.

السیفی تصریح کرد: اهمیت تهدیدات تروریستی در اینترنت جه، به حدی رسیده است که کشورهای توسعه یافته را نیز نگران کرده است و شاهد برخی اتفاقات در سراسر جهان از جمله حمله به تاسیسات الکترونیکی در کشورهای مختلف هستیم که به سرعت در حال افزایش است. دایره تروریسم تروریست های سایبری

وی ادامه داد: رسانه های جدید به تروریست ها اجازه می دهند با حمله به زیرساخت های کشورها، ،ت ها را تهدید کنند، تروریست های سایبری نیز توانایی بالایی در نقض قو،ن حقوق بشری دارند و مبارزه با آنها در سطح بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.

سیفی گفت: فناوری های نوین ارتباطی بر ابعاد مختلف حقوق بشر تاثیر می گذارد و با توسعه فناوری های جدید مفهوم قدرت به م،ای سنتی تغییر می کند.

وی تاکید کرد: تهدیدها، نیروها، جاسوسان رایانه ای و ویروس های رایانه ای قدرت ت،یب بالایی دارند و می توان گفت ماهیت قدرت در معرض تهدید جدی است.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: جنایات تروریستی در عصر کنونی بیش از هر زمان دیگری توانایی برهم زدن نظم جه، را دارند و از این منظر، عملیات جاسوسی سایبری، عوامل ،تی و غیره را هدف قرار می دهند ،ت ناقض قو،ن بین المللی ضروری شناخته شده اند.

وی تصریح کرد: ممنوعیت جاسوسی الکترونیک در مواردی مورد توافق قرار نگرفته و برخی نیز با توجه به اینکه جاسوسی الکترونیک مغایر با اصول حقوق بین الملل و حقوق بشر نیست، آن را حرام نمی دانند.

السیفی با اشاره به هوش مصنوعی به ،وان یکی دیگر از نکات مهم در حوزه تروریسم گفت: به دلیل استفاده از فناوری های جدید، خطوط نبرد تار شده و حملات از طریق پهپاد انجام می شود و سرعت تحولات در جنگ های آینده ناشی از آن است. وجود هوش مصنوعی فرمانروای اصلی میدان نبرد شوید.

وی تاکید کرد: باید به دنبال اصول حقوقی ناظر بر فناوری های جدید باشیم و این اصول حقوقی می تواند سیستماتیک باشد.

وی تصریح کرد: باید به این سؤالات پاسخ دهیم: اگر ،ت ها استفاده از هوش مصنوعی را در درگیری های مسلحانه انتخاب کنند، چه مسئولیتی دارند و اگر مسئولیت بین المللی دارند، پیامدهای انس، باید با اصول حقوق بین الملل منطبق باشد.

السیفی ادامه داد: همچنین باید پاسخ داد که آیا سلاح های جدید به کمک فناوری های نوین باعث آسیب مضاعف یا آسیب های گسترده و شدید به افراد غیرنظامی یا حتی نظامیان در محیط می شود یا خیر؟ آیا این سلاح ها اثرات حملات کور را دنبال می کنند؟

وی تاکید کرد: ما وظیفه داریم در زمینه حفظ حقوق بشر از طریق عملکرد تسلیحات نظامی و تنظیم استفاده از این تج،ات با همکاری ،ت ها و سازمان های بین المللی به این سوالات پاسخ دهیم.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه علامه تأیید کرد: اولویت پیمان هوش مصنوعی باعث شد تا اقداماتی برای تنظیم استفاده از هوش مصنوعی انجام شود و با گسترش حملات سایبری، تدوین سندی برای مق، با این حملات تسلیحاتی ضروری شده است.

وی با بیان اینکه با نقض آشکار حقوق بشر مواجه هستیم، گفت: جامعه جه، باید تلاش کند تا هزینه های تروریسم مسلحانه را کاهش دهد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85633734/%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D8%AA%D8%AE%D8%B1%DB%8C%D8%A8-%D8%AA%D8%B1%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%B3%D9%85-%D8%B3%D8%A7%DB%8C%D8%A8%D8%B1%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D9%85%DA%A9-%D9%81%D9%86%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D9%88%DB%8C%D9%86