به گزارش صبح جمعه خبرنگار گروه علمی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، المداری عصر پنجشنبه در مراسم اختتامیه جایزه سیاست گذاری ملی به تجربیات خود در مرکز پژوهش های شورای اسلامی و اهمیت آن گفت. : از دوران دانشجویی دانشگاه تهران با مرکز تحقیقات شورا در ارتباط بودم. پژوهشگاه در آن زمان جایگاه امروزی را نداشت و انتقاد از سیاست های مجلس و ،ت باعث ،وج برخی از پژوهشگران شد.
وی افزود: خوشبختانه این دوران سپری شده است و امروز مرکز پژوهش های شورا یکی از بهترین موسسات پژوهشی محسوب می شود. این مرکز با نظرخواهی محققان توانست تاثیر بسزایی در روند قانونگذاری بگذارد.
مدری در خصوص تفاوت عملکرد ،ت و مجلس نمایندگان در استخدام پژوهشگران، تصریح کرد: متاسفانه برخلاف مجلس، ،ت فاقد مرکز تحقیقات مستقل است. در جلسات کمیته های ،تی، نظرات بیشتر تحت تأثیر نظرات دستگاه های اجرایی قرار می گیرد و به ندرت انتقاد جدی یا تحلیل مستقل دیده می شود.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: نیاز داریم پژوهشگران به صورت مستقیم در کمیته ها حضور داشته باشند و نظرات خود را ارائه کنند. این یک فرض نادرست است که از وزیر یا رئیس اجرایی انتظار داشته باشیم که تمام جزئیات یک گزارش پژوهشی را بفهمد و در جلسات از آن دفاع کند.
مدری با اشاره به عملکرد دانشگاه ها گفت: دانشگاه ها و محققان دانشگاهی آمادگی مق، با مسائل اجرایی واقعی را ندارند. بسیاری از راه حل هایی که ارائه می دهد مبتنی بر تئوری های از پیش تعریف شده است و در برخی موارد نمی تواند پاسخگوی نیازهای اجرایی کشور باشد.
وی افزود: برای رسیدن به راه حل های جدید کار سخت و مستمر لازم است اما محققان این فرصت را ندارند. رابطه دانشگاه و ،ت برای استفاده بهتر از ظرفیت های علمی نیازمند بازنگری جدی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به تجربه خود خاطرنشان کرد: در سال هایی که نماینده مجلس بودم متوجه شدم که بار کارشناسان در مقایسه با مجلس بر دوش ،ت ضعیف تر است. دلیل این ضعف نبود مرکز تحقیقات مستقل قوی در ،ت است.
مدری ادامه داد: مرکز پژوهش های شورا توانست نقش یک نهاد مستقل را به خوبی ایفا کند، اما ،ت همچنان در این زمینه ضعیف است و باید مرکز تحقیقات مستقل ایجاد شود.
وی بیان کرد: برای دستیابی به راهکارهای موثر در حوزه سیاست گذاری باید ارتباط ساده بین دانشگاه ها، اتاق های فکر و دستگاه های اجرایی به تعاملات عمیق تر و هدفمندتر تبدیل شود.
بهترین پروژه ها شایسته دریافت دومین جایزه ملی سیاست گذاری هستند
طرح شایسته در محور بصیرت و اندیشه با ،وان «عدالت، ،ن و ،ت: مطالعات مفهومی و نظری عدالت در پرتو نظریه اسلامی» توسط فریبا ا،فند از پژوهشکده زن و خانواده اندیشیده شد.
دو پروژه برتر در محور راهبردی و راهبردی با ،وان «پیش بینی ا،ام به حجاب در سال 1411» توسط گروه تحقیقاتی میراث راهبردی علیرضا رحم، و طراحی چارچوب صلاحیت های ملی توسط پژوهشکده مطالعات فناوری، محمد خادمی کالو مرکز تحقیقات
این طرح در محور راهبردی و راهبردی: شناسایی تضاد منافع در حوزه مالیاتی و ارائه راهکار برای مدیریت آنها، مرکز تحقیقات نوآوری نهادی، مرکز مطالعات سید مجتبی هاشمی / طرح اقدام تحول صنعت خودرو، مرکز سیاست گذاری تانک امیرکبیر، محمد، شایسته تقدیر است. مرکز پژوهش هادی عامری شهرابی / تحلیل راهبردی، اصلاحات یارانه انرژی در ایران و ارائه پیشنهادات سیاستی، مرکز تحقیقات رصد، سعید سید حسین زاده یزدی
بهترین پروژه ها در محور عملیاتی و عملیاتی: نگهداری جوجه های خط العریان، طرح ارتقا و تثبیت، مرکز تحقیقات اقتصاد مقاومتی، پژوهشگاه مهدی خداوردی / نوسانات متن پایه طراحی شده با اصول علوم رفتاری و افزایش نرخ وا،یناسیون Covid-19in ، مرکز بینش های رفتاری ایران، اندیشه فارض محمدحسن ابراهیم کنی / توسعه و هوشمندسازی فرآیند پرداخت و دریافت الکترونیکی در قوه قضاییه، بازار مهر اندیشی فرز حمید حسنی.
پروژه در محور عملیاتی و اجرایی: بررسی فرصت ها، چالش ها و راهکارهای حوزه حمل و نقل، مرکز تحقیقات حمل و نقل ایران، مرکز تحقیقات علی ضیایی، شایسته تقدیر است.
طرحی قابل تقدیر در حوزه تولید و توسعه محصول: ارتقای کارایی سیاستگذاری اقتصادی از طریق طرح سامانه شفافیت فروشگاهی، مرکز کار و اشتغال میزان، محمدحسین قمری، اندیشه فارض، سامانه خدمات خودکار آیداد، پیشگامان مبتکر شرکت خلاقیت ثریا اندیشه ورز میثم نذری