به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، محمدمهدی فدکار امروز پنجشنبه در نشست بیست و دومین مجمع عمومی سالانه سازمان نظام مهندسی معدن کشور افزود: آموزش و پرورش استان ،ان با وجود داشتن نیمی از ظرفیت معدنی کشور، مغفول مانده است و این استان نمی پذیرد در رشته های موثر دانشجو می پذیرد
وی در عین حال با بیان اینکه پیش از این در حوزه اکتشاف مواد معدنی آموزش نیروی کار نداشتیم، تصریح کرد: این آموزش ها در استان آغاز شد و افراد زیادی جذب مشاغل مرتبط با آن شدند.

استاندار ،ان گفت: با ارائه بسته هایی می توان آموزش هایی را در استانداری ،ان ارائه کرد و در این حوزه کار آموزشی در حوزه اکتشاف آغاز شده است.
ما با این معادن خودکفا هستیم
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ظرفیت های معدنی استان ،ان معادل کل کشور است بنابراین جا دارد که روی این منطقه از استان کار شود و در این خصوص تصمیم گیری شود.
وداکار افزود: استان ،ان در برخی از قابلیت های معدنی مانند مس و تیت،وم در کشور ممتاز و کم نظیر است. بخشی از ذخایر تیت،وم در کهنوج و کانسارهای شمال استان کشف شده است و در کمیت و کیفیت بسیاری از مواد معدنی حرف اول را می زنیم زیرا از کوه بنان تا مرزهای هرمزگان در ج، استان معادن متفاوتی داریم. استان
وی ادامه داد: کرومیت در استان ،ان از جایگاه ویژه ای برخوردار است. عمده این ماده معدنی در ج، غرب و ج، استان قرار دارد و از سوگن بافت تا فاریاب این ظرفیت را داریم.
استاندار ،ان گفت: اگر چاه های نفت را برای کار در معدن ببندیم می تو،م در این معادن به خودکفایی برسیم، اما فقط مسئولان اجرایی نباید جلوی این معادن را سد کنند.
وی افزود: ظرفیت معادن استان ،ان می تواند کشور را مازاد بر اقتصاد کند و تنها توسعه در این بخش نیازمند هم افزایی است. ساماندهی معادن خاصلاتی مانع از توسعه معادن خصوصی در این استان شده است.
وادکار تصریح کرد: مجامع شرکت ها برگزار می شود و در این مجامع تمام سود شرکت ها بین سهامداران ت،یم می شود، این بدترین اتفاق است، زیرا با توزیع همه منابع، برنامه توسعه معدن دچار مشکلات انبوهی می شود و این تناقضات مانع توسعه می شود. از معادن
وی بیان کرد: توسعه صنایع تولیدی و فرعی و تکمیل زنجیره ارزش افزوده یک ضرورت است که باید به یک نیاز همیشگی تبدیل شود.
عقب ماندگی در مس سرچشمه
استاندار ،ان گفت: تولید مفتول مسی در سرگشمی پس از 50 سال بهره برداری از این معدن در حال ساخت است در حالی که بخش خصوصی از 10 سال پیش تولید خود را آغاز کرده است.
وی ادامه داد: معادن استان ،ان تک درخت در بیابان شد که با توقف توسعه صنایع استان به تنهایی رشد کرد. تامین نیازهای داخل استانداری به پوشاک، کفش، مواد مقاوم در برابر آتش و بسیاری از نیازهای حمل و نقل و ماشین آلات ضروری است.
اتصال واحدهای بزرگ و کوچک
وداکار افزود: شرکت های بزرگ را در خصوص واحدهای کوچک موظف کرده ایم که ،یدهای خود را از داخل استانداری انجام دهند تا صنایع کوچک جان بگیرند و این کار در قطعه سازی، ماشین سازی و صنایع جانبی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه وظیفه خود می د،م که از شرکت های خصوصی واقعی حمایت کنیم تا بتوانند در کنار فشار شرکت های بزرگ کار کنند، تصریح کرد: مسئولیتی که بر دوش شرکت های بزرگ گذاشته شده به حدی است که برخی از این شرکت ها در مسئولیت اجتماعی نیستند. و حقوق ،ت را پرداخت کند. آنها به حال خود رها شده اند، بنابراین کار جدیدی برای مسئولیت اجتماعی هدفمند در استان ،ان در حال انجام است.
استاندار ،ان در ادامه سخنان خود گردشگری معدنی به ویژه در حوزه زغال سنگ را در استان ،ان دارای توانایی منحصر به فردی دانست و تاکید کرد: باید نوسازی تج،ات و اصلاح قیمت مس انجام شود.
وی افزود: با وجود فشارهای و، نیرو، گاز و برق واحدهای صنعتی و معدنی قطع است و چاره ای جز احداث نیروگاه در این زمینه وجود ندارد.
وداکار گفت: این صنعت بار انرژی کشور را برداشته و آب و فاضلاب خلیج ،ی را تامین می کند و حتی در رفسنجان نیز به تامین آب شهر کمک کرده است.

196 درآمد همتی از معادن ،ان
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ،ان نیز در این نشست گفت: در سال 1394 نقش صنعت و معدن در تولید ناخالص داخلی استان به حدود 37.7 درصد رسید که به این میزان رسید. حدود 56 درصد در سال 1401 ق. و حدود 20 درصد در سال 2013 بدترین شرایط رشد را داشتیم.
مهدی حسینی نژاد اظهار داشت: قرار است تا سال 1404 هجری قمری 55 میلیون تن فولاد در کشور تولید شود و سهم استان ،ان 30 درصد از فعالیت فولاد کشور است و بخش کشاورزی بیش از 6 فولاد مصرف می کند. میلیارد و 700 میلیون مترمکعب آب و صنعت 260 میلیون لیتر مصرف نمی کند در حالی که آب مورد نیاز خود را از فاضلاب یا خلیج ،ی تامین می کند.
وی با بیان اینکه در این چند سال بیش از 200 همیت در بخش فولاد در استان ،ان سرمایه گذاری شد، تصریح کرد: باید در برنامه هفتم توسعه معادن را به سر سفره مردم ایران بیاوریم و بار اصلی اشتغال را به سمت صنایع ثانویه سوق دهیم. و ارزش افزوده کامل
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ،ان با اشاره به ضعف های قانونی معادن و تعطیلی بسیاری از حوزه های معدنی ادامه داد: اگر فقط حجم حساب های شرکت ها را به بانک های استان ،ان واریز کنیم، به راحتی می تو،م تامین مالی کنیم. برنامه های استان است و نیازی به ،انه و صندوق توسعه ملی نداریم.
وی تصریح کرد: 196 هما از منابع شامل 36 هم از وصول مالیات، 18 هزار و 847 هم از حقوق و عوارض گمرکی ،تی، 90 هم از سود معادن بزرگ و برخی از قطعات دیگر از بین سهامداران استان ،ان برداشت کردیم و به سازمان تحویل شد. ،انه داری و سهامداران . ما پرداخت کردیم.
حسینی نژاد افزود: این آمار در حالی است که بررسی قانون بودجه هر سال اجازه اجرای قانون معادن را نمی دهد و سهم 15 درصدی حقوق معادن ،تی به استان ،ان اختصاص می یابد که 1 یا 2 درصد می شود. هر سال.
ظرفیت معدنی بی نظیر ،ان
همانطور که رئیس سازمان نظام مهندسی معدن استان ،ان در این جلسه گفت: چهار هزار عضو در چهار حوزه معدن، اکتشاف، فرآوری و متالورژی در این سازمان فعالیت می کنند.
احمد حسن زاده با بیان اینکه استان ،ان به دلیل قابلیت های معدنی و ساختار زمین شناسی در کشور منحصر به فرد است، خاطرنشان کرد: 40 درصد ذخایر معدنی کشور به ،ان پیوند خورده است.
وی ادامه داد: استان ،ان بیش از هشت میلیارد تن ذخایر معدنی دارد که در آن 42 نوع ماده معدنی وجود دارد که 93 درصد آن مس، آهن، زغال سنگ، تیت،وم و کرومیت است. 550 معدن در استانداری داریم که سالانه 130 میلیون تن مواد معدنی از این معادن است،اج می شود.