به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا رامن صرامی فروچ، وی امروز (شنبه) در نشست تشریح ششمین بررسی سراسری سرطان در مرکز تحقیقات سرطان جهاد دانشگاهی المعتمدین به پیشرفت های علمی در زمینه درمان سرطان اشاره کرد و گفت: سرطان سینه علیرغم پیشرفت های چشمگیر در حوزه درمان. مهمترین علت است از مرگ و میر ،ن حدود 30 درصد و با کاهش روزافزون، از سایر انواع سرطان پیشی گرفته است.
وی افزود: ابتلا به سرطان سینه خانواده را تحت تاثیر قرار می دهد. سرطان یک ویژگی خاص دارد: اگر دیر تشخیص داده شود، کشنده و پرهزینه است. اما اگر زود تشخیص داده شود به راحتی و با هزینه کمتر قابل درمان است و به همین دلیل در دنیا به ،وان ماه آگاهی از سرطان ، نامگذاری شده است. این گواه ترویج، فرهنگ و رسانه در این زمینه است.
رئیس یک پژوهشکده معتبر تحقیقات سرطان با اشاره به فعالیت بیش از سه دهه این پژوهشکده، به قطبی بودن این پژوهشکده در سرطان ، اشاره کرد و افزود: این پژوهشکده در سال گذشته 200 هزار خدمت به ،ن دیگر ارائه کرده است. فرمانداری های پادشاهی ملت فعالیت های این پژوهشکده پیوند فرهنگی ی،ی کمپین ملی دارد که در آن اقدامات جامعی در زمینه توزیع بسته های اطلاعاتی در سطح تهران، ارائه آموزش های تخصصی و برگزاری آزمون های رایگان انجام می شود.
صرامی همچنین گفت: هر ساله کمپین سلامت را ارتقا می دهیم و این کمپین قبلا در تهران متمرکز بود و امسال این کمپین را در سطح استان توسعه دادیم. همچنین از توانمندی های جهاد دانشگاهی در استانداری های کشور در حوزه فرهنگی، ترویجی و آموزشی بهره برداری خواهیم کرد.
همچنین در تهران در نظرسنجی ششم بحث غربالگری ،ن را گسترش خواهیم داد و در این حوزه با کمک شهرداری می توان غربالگری و آگاهی بخشی را در کل استان تهران اجرا کرد. همچنین در این مدت برای بهبود یافتگان جشنی داریم.
رئیس مرکز تایید صلاحیت شده سرطان گفت: روز گذشته همکاران این مرکز تحقیقاتی همزمان با اقامه نماز جمعه تاریخی به امامت رهبر معظم انقلاب هزاران کیسه آموزشی بین نمازگزاران توزیع ،د که این امر را یک اقدام مهم می د،م. رویداد تاریخی امروز شروعی فرخنده برای افزایش آگاهی ،ن در مورد پیشگیری از سرطان سینه است.
وی در پاسخ به اینکه نسبت این بیماری ارثی چقدر است، توضیح داد: بین 5 تا 20 درصد با عامل ژنتیکی مرتبط است. البته فشارهای محیطی و سبک زندگی متغیرهای دیگر هستند. گاهی ممکن است دو نفر از یک خانواده باشند و احتمال ارثی بودن آن افزایش یابد. بنابراین در صورت یافتن آن در خانواده، لازم است سایر افراد مشاوره ژنتیکی دریافت کنند.
الصرامی همچنین گفت: ما این نمایش را به صورت جهادی و در اقصی نقاط کشور دنبال می کنیم و این فقط در ماه مهر نیست. همکاران جهاددانشگاهی با معاینه بیماران در نقاط دور شروع به تعیین مراحل درمان در تهران ،د. بنابراین، ،ن باید غربالگری را محدود کنند.
30 هزار نفر در ششمین غربالگری سرطان در سراسر کشور معاینه شدند
آسیه الفت بخش معاون آموزشی و پژوهشی مرکز تحقیقات سرطان مصوب نیز در این جلسه گفت: در این کمپین در هفته اول از 30 تا 5 مهرماه در فرهنگسراها برنامه افزایش آگاهی ،ن نسبت به سرطان سینه را خواهیم داشت. . مهرماه در هشت منطقه مختلف شهرداری تهران شامل 10، 16، 20، 22، 6 معاینات رایگان آغاز می شود و این معاینه به مدت سه هفته ادامه خواهد داشت. همچنین در صورت تشخیص سونوگرافی و ماموگرافی در صورت نیاز به جراح ارجاع داده می شود.
الفت بخش به پنجمین نظرسنجی و میزان پذیرش ،ن اشاره کرد و افزود: در نظرسنجی سال گذشته حدود 11 هزار زن مورد معاینه قرار گرفتند که این تعداد امسال به 30 هزار نفر خواهد رسید. شایع ترین سرطان در کشور سرطان سینه در ،ن است که بیش از 99 درصد را شامل می شود.
معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده سرطان Chartered درباره حضور مربیان برای ،ن مبتلا به سرطان سینه گفت: این پژوهشکده مربی، دارد که از ابتدا با بیماران مبتلا به این سرطان مشورت می کنند. ماموگرافی از سن 40 سالگی شروع می شود و سن معیاری برای ماموگرافی تشخیصی نیست.
به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، پژوهشکده تایید شده سرطان یکی از موسسات تحقیقاتی وابسته به دانشگاه الجهاد به ،وان مرکز درمان سرطان ، همه ساله همزمان با مهرماه (9 مهر تا 9 آبان) است که به نام ماه اکتبر ماه جه، آگاهی از سرطان ، ،ن، یک کمپین غربالگری سرطان مورد تایید ملی است که هر ساله از سال 2018 آغاز شده است و امسال ششمین کمپین است.
افزایش آگاهی آحاد جامعه به ویژه بانوان در زمینه سرطان و پیشگیری از آن، اطلاع رس، و آموزش ،ن در زمینه شناخت علائم هشدار دهنده سرطان و روش های تشخیص زودهنگام این بیماری، به صدا درآوردن زنگ خطر سرطان سینه در کشور و جلب توجه مسئولان در این زمینه یکی از مهمترین اه، این کمپین است.