بنیاد ملی نخبگان از برگزیدگان «مراسم سالانه تجلیل از سران دانشگاه علم و صنعت» تقدیر کرد.
انتشار: تیر 11، 1403
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

بنیاد ملی نخبگان از برگزیدگان «مراسم سالانه تجلیل از سران دانشگاه علم و صنعت» تقدیر کرد.



به گزارش اداره علوم و آموزش ایرنا. سید سلمان سید اوگاهی دوشنبه در مراسم سالانه تجلیل از دانشجویان ممتاز دانشگاه علم و صنعت وی گفت: احیای رویکرد نخبه گرایی، حمایت از نخبگان و تشکیل هیات امنای بنیاد ملی نخبگان پس از هشت سال از اولین اقدامات شهید آیت الله رئیسی پس از تشکیل ،ت سیزدهم بود.

وی با بیان اینکه مصوبات بسیار مهمی در حوزه نخبگان از دوران ریاست جمهوری شهید رئیسی فراخوان شد، به استخدام نخبگان در نهادهای ،تی اشاره کرد و گفت: در گذشته سازوکار خاصی در کشور برای استخدام وجود نداشت. بهترین صلاحیت ها و نخبگان اجرایی نبود و استخدام نخبگان در دستگاه های اجرایی مانند سایر افراد نبود مگر از طریق آزمون استخدامی که کشور را از بهره مندی از توان نخبگان در طبقات جدید محروم کرد. مدیران در حکومت و ،ت. بدن، ضایعه بزرگی بود.

قائم مقام شرکت ملی تصریح کرد: آیین نامه تعیین نخبگان در دستگاه های اجرایی در پایان سال 1400 هجری شمسی به تصویب هیات وزیران رسید و روند اجرای آن از ابتدای سال 1401 هجری شمسی آغاز شد. وی افزود: این روند در حال حاضر برای بیش از 6 هزار نفر از این افراد در حال اجراست و نزدیک به 400 نفر در بخش خدماتی کار خود را آغاز کرده اند و بقیه این افراد نیز در مسیر جذب هستند.

رئیس جمهور شهید دستور داد تا بر استخدام نخبگان در شرکت های خصوصی تمرکز شود
سيد آگاهي ادامه داد: شهيد بزرگوار آيت الله رئيسي نيز در جلسه اي كه در پايان سال گذشته برگزار شد، دستور تمركز بر به كارگيري نخبگان در شركت هاي خصوصي را صادر كرد، چرا كه نخبگان بخش خصوصي شركت هاي ،تي تشكيل شدند. تا نخبگان ما بتوانند در بخش خصوصی فعالیت کنند، در این راستا با نمایندگان شرکت های خصوصی، اتاق بازرگ، و برخی شرکت های بزرگ ،تی جلساتی برگزار شد.

وی تصریح کرد: برای حرکت واقعی به سمت تحقق اقتصاد دانش بنیان باید بستری را فراهم کنیم تا نزدیک به 10 هزار شرکت دانش بنیان تشکیل شده در این سال ها به حل مشکلات شرکت ها و بنگاه های بزرگ اقتصادی، گروه های بزرگ و ... کمک کنند. بازار پایدار برای تولید و عرضه فناوری های جدید برای این شرکت ها.

جذب 200 نخبه با معرفی بنیاد ملی نخبگان به دانشکده های دانشگاه
سید آگاهی همچنین به سازوکار بکارگیری نخبگان به ،وان هیأت علمی در دانشگاه ها اشاره و بیان کرد: با پیگیری های شخصی رئیس جمهور شهید و با همکاری نهادها، خط ویژه ای نیز برای به کارگیری نخبگان در دانشکده های دانشگاهی در دانشگاه ها افتتاح شد. خارج از فراخوان دانشگاه ها و از 6 ماهه دوم سال گذشته با معرفی بنیاد ملی نخبگان نزدیک به 200 نفر از نخبگان در کادر آموزشی دانشگاه ها جذب شدند.

وی همچنین با ابراز امیدواری برای تداوم حمایت از نخبگان در ،ت چهاردهم گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند نخبگان پیشتاز حرکت های مردمی هستند و نخبگان ما باید در شرایط اساسی نقش خود را ایفا کنند. همه ما امروز در هر نقشی موظف هستیم که مردم را به شرکت در انتخابات و انتخاب فرد من، دعوت کنیم، زیرا حضور مردم در انتخابات نشان دهنده دموکراسی نظام و حمایت مردمی از رئیس جمهور بعدی در ایجاد تحول است. آنچه امیدواریم به نظر نخبگان اهمیت دهد، یکی از شاخص های شایستگی رئیس جمهور آینده است.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، حکمر، مبتنی بر دانش و شایستگی را یکی از مولفه های توسعه و پیشرفت کشور دانست و گفت: ایجاد مجتمع های خانه نخبگان و پیگیری استقرار نظام آموزشی و احراز صلاحیت. انتخاب بهترین کارگزاران که از جمله مفاد سند راهبردی کشور در امور نخبگان است. مواردی وجود دارد که در ،ت سیزدهم شروع شده و اکنون در دستور کار بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته است.

دانش نخبگان را به کار گیرید، نفوذ کنید و شوراهایی با تفکر بالا تشکیل دهید
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان به برگزاری اولین همایش ملی گفت و گوی نخبگان در حوزه های مورد نیاز کشور اشاره کرد و این رویداد را بستری برای به کارگیری دانش نخبگان و اثربخشی آنها در حل مشکلات کشور ،وان کرد. وی افزود: گفت و گوی ملی نخبگان، رویدادی برای مشارکت نخبگان در ایده پردازی و پژوهش است و فضاسازی، راهکار نخبگ، برای مق، با بحران ها، یکی از وظایف اساسی بنیاد ملی نخبگان بود خدایا با برگزاری این رویداد به این مهم نزدیک شد.

سید فقی همچنین به تشکیل مراکز عالی تحقیقاتی با حضور کارشناسان نظامی اشاره کرد و گفت: از مسئولان ارشد کشوری در اتاق های فکر و اتاق های فکر کمک خواهیم گرفت تا سال ها راهنمایی کارشناسی در اداره کشور را تجربه کنید. این نظارت باید با همفکری نخبگان به دانشجویان و اساتید دانشگاه منتقل شود تا مشکلات اساسی کشور حل شود.

وی به احیای باشگاه دانشمندان جوان در دوران ریاست شهید ابراهیم رئیسی و حرکت خودجوش و نمادین برگزیدگان المپیاد علمی برای اهدای مدال های خود به رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و تاکید کرد: قدرد، از نخبگان حاکم در قرن سیزدهم تجلیل از رئیس جمهور شهید با نشان اوران المپیاد علمی کشور بیان علمی و عملی و علاقه مندی ،ت و برگزاری نشست صمیمانه سه ساعته رئیس جمهور با مردم مستعد، انگیزه جدیدی برای المپیاد علمی ما بود. مدال آوران به راه خود ادامه دهند.

خبر خوش برای برندگان این مراسم
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان همچنین از بهره مندی برگزیدگان «مراسم سالانه تجلیل از دانشجویان ممتاز دانشگاه علم و صنعت» از مزایای طرح راه نخبگان خبر داد و افزود: افراد برگزیده از این رویداد که که به ،وان رویداد مصوب بنیاد ملی نخبگان شناخته می شود، از امتیازات بهره مند خواهند شد. طرح این است که مسیر نخبگان مشخص است و در صورتی که پویایی خود را تا مراحل پای، تحصیل و حتی پس از آن حفظ کنند، مورد حمایت قرار خواهند گرفت. نهاد در بحث هیأت علمی دانشگاه بودن.

سید فقیهی ابراز امیدواری کرد: نخبگان در انجام وظیفه سنگین خود که حمل پرچم تاریخ و تمدن ملت بزرگ ایران است، موفق تر باشند و در جهت اعتلای جایگاه ایران اسلامی پیش بروند.


منبع: https://www.irna.ir/news/85526278/%D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%A8%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D9%85-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AA%D9%82%D8%AF%DB%8C%D8%B1-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D8%A2%D9%85%D8%AF%D8%A7%D9%86