بیایید نخبگان را حفظ کنیم و به مردم عادی فرصت خلاقیت بدهیم
انتشار: دی 18، 1403
بروزرسانی: 08 اردیبهشت 1404

بیایید نخبگان را حفظ کنیم و به مردم عادی فرصت خلاقیت بدهیم



پروفسور یوسف تفتوتی یکی از نمادهای فیزیک و نجوم، مؤسس دانشگاه زنجان برای تحصیلات تکمیلی در علوم پایه، مؤسس رصدخانه ابوریحان بیرونی در دانشگاه شیراز و عضو اتحادیه بین المللی نجوم است. IAU). استادی که سال هاست فارغ التحصیلان در سطح جه، تربیت کرده است، معتقد است که دانشگاه ها محیطی سالم دارند زیرا مک،زم خود درم، دارند.

با وجود تحصیل در دانشگاه های مطرح کانادا و آمریکا و پیشنهادهای شغلی بسیار خوبی در کشورهای مختلف، در اوج جو، به ایران بازگشت تا بتواند آموخته های خود را به جوانان کشور منتقل کند.

برهان اکنون با کوله باری از دانش و تجربه 92 ساله است و در سال 1392 از سوی فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران با نشان ،تی دانش درجه یک مفت، شد. این محقق خستگی ناپذیر در حوزه فیزیک و نجوم علاوه بر دریافت ،وان کتاب سال جمهوری اسلامی و نشان پژوهشی از و، علوم، تحقیقات و فناوری، در سال 1379 به دلیل فعالیت علمی مستمر خود، همچنین مدال ویژه آکادمی علوم جهان سوم را دریافت کرد.

وی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا، چهره ماندگار فیزیک کشور درباره دلایل مهاجرت نخبگان ایر، را تشریح کرد: مهاجرت نخبگان از قدیم الایام از زمان تاسیس دانشگاه در ایران وجود داشته و هنوز هم ادامه دارد. ادامه دارد. .

بنیانگذار دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه گفت: اگر کشور برای نخبگان ،یداری نشود به زودی جای من،ی برای خود در خارج از مرزها پیدا می کنند، باید زمینه را برای ،، که به عشق تحقیق عادت کرده اند فراهم کنیم. " وی ادامه داد: امیدوارم به جایی برسیم که در کشور نخبگان ایجاد شود تا بتو،م از علمای کشورمان استفاده کنیم، زیرا در خارج از کشور بازار پر رونقی برای جذب نخبگان ایر، وجود دارد، اما بازار داخلی ایران برای ایر، ها چندان پر رونق نیست. بازاریابی این نخبگان برجسته.

وی بر این باور است که اصل اساسی، ضرورت فراهم ، بستر من، برای علاقه مندان به پژوهش و علم در دانشگاه هاست و اگر جایی برای نخبگان در کشور نباشد، دانشگاه های خارج از کشور با همه امکانات از آنها استقبال خواهند کرد و ادامه خواهند داد. از ،وج نخبگان خواهیم بود

وی بزرگترین مانع پیشرفت کشور را قو،ن سنگین و بی اعتمادی به مردم عادی جامعه دانست و گفت: این قو،ن نقش بازدارنده ای دارد در حالی که می توان به مردم عادی اعتماد کرد و باید به آنها اعتماد کرد و فرصت داد. خلاقیت خود را نشان دهند.

چهره ماندگار فیزیک ایران ادامه داد: واقعا جای تاسف است که شما دانشجویی را از لیسانس تا دکترا تربیت می کنید و از شما می خواهید به من توصیه کنید که تحصیل کنم تا بتوانم به خارج از کشور مهاجرت کنم و وقتی از شما می پرسم چرا؟ شاگرد پاسخ می دهد: چرا می مانم؟ باید شرایط به گونه ای فراهم شود که بتو،م از آنچه در داخل کشور داریم بهره برداری کنیم.

این استاد دانشگاه معتقد است ،وجی های دانشگاه های ایران در دنیا ،یدار دارد و امروز به جایی رسیده ایم که نه تنها همگام با علوم روز دنیا هستیم، بلکه در برخی شاخص های علمی سهمی در پیشبرد مرزهای دنیا داریم. دانش

زاپاتی گفت: ابتدا باید امکانات لازم را برای حضور نخبگان خارج از کشور برای تجارت مغزها فراهم کنیم. تج،ات و امکانات باید با توجه به تجربه و تخصص اساتیدی که در داخل کشور سفر می کنند فراهم شود تا اقامت در ایران برای آنها جذاب باشد و برای حضور دائمی نخبگان در داخل کشور نیز برنامه ریزی شود.


منبع: https://www.irna.ir/news/85710037/%D9%86%D8%AE%D8%A8%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B1%D8%A7-%D8%AD%D9%81%D8%B8-%DA%A9%D9%86%DB%8C%D9%85-%D9%88-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D9%85%D9%88%D9%84%DB%8C-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%A2%D9%81%D8%B1%DB%8C%D9%86%D9%86%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%AF%D9%87%DB%8C%D9%85