عنوان کامل پایان نامه :
مطالعه تاثیر ارتباطات درون سازمانی بر واکنش کارکنان به تغییر سازمانی
قسمتی از متن پایان نامه :
مزایا و کارکرد مدیریت مشارکتی
مدیریت مشارکتی را میتوان به سان رهیافتی جامع برای جلب مشارکت فردی و گروهی کارکنان در جهت حل مسائل سازمان و بهبود مستمر در تمام ابعاد تعریف نمود (حسین زاده، 1383: 11). بهعنوان نمونه در تحقیقی که بر روی حدود 330 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی اردبیل با هدف مطالعه تأثیر مدیریت مشارکتی و تأثیر آن بر اندازه انگیزش و عملکرد بهینه کارکنان اجرا شده مشخص گردید که ارتباط معناداری میان مشارکت پذیری مدیران با انگیزش منابع انسانی و وفاداری سازمانی هست (ناصر و خانلو، 1382: 15). بدین ترتیب، چنانچه اجرای مدیریت مشارکتی و نظامهای تشکیل دهنده آن با موفقیت همراه باشد، مزایا و پیامدهای متعددی برای افراد، سازمانها و حتی جوامع متصور خواهد بود که میتوان آنها را در گروههای زیر احصاء نمود:
الف) مزایای فردی: تقویت انگیزش در کارکنان (حسین زاده، 1383: 12)، بروز خلاقیت و نوآوری (سفیدگران، 1386: 14)، رضایت خاطر کارکنان، احساس عزت نفس (قره داغی، 1386: 11).
ب) منافع سازمانی: بهبود روابط انسانی بین مدیریت و کارکنان / بهبود گردش کار در سازمان (حسین زاده، 1383: 12)، تقلیل هزینههای تولید کالا و خدمات / افزایش احساس تعلق سازمانی / بهبود کیفیت و ارتقای بهرهوری (سفیدگران، 1386: 15)، سلامت فضای سازمانی / افزایش همکاری / کاهش استرس شغلی(قره داغی، 1386: 11).
ج) کارکرد اجتماعی: افزایش رضایت شهروندان، ایجاد روحیه گروهی کار کردن، توسعه انعطاف پذیری و خودباوری، ایجاد هم افزایی، کاهش انزوای اجتماعی و تأثیر سایه ای، افت تعارضات و اختلافات، افزایش قدرت تحمل ، وحدت و یگانگی (قره باغی، 1386: 12؛ سفیدگران، 1386: 14).
2-3- واکنش در برابر تغییر
تغییر در سازمان معمولاً واکنش مقاومتآمیز کارکنان را بهدنبال دارد (کایل[1]، 1993). مقاومت کارکنان پاسخی طبیعی به تغییر تلقی میگردد، زیرا تغییر حرکتی از شناختهها به سوی ناشناختهها می باشد (کوگلان[2]، 1993). نظریه پردازان سازمان عقیده دارند منشأ هرگونه تغییری در سازمان، کوشش برای کسب منافع بیشتر می باشد. در قاموس چنین اندیشهای، اساساً سازمان، با منابع محدود و کمیاب مواجه می باشد و همه افراد و گروهها دائماً با یکدیگر بر سر این منابع در حال رقابت هستند. تغییر سازمانی دورنمای سیاسی و منابع قدرت را جابجا میکند. چه بسا کسانی که منافع و قدرت آنها در اثر تغییر در معرض تهدید واقع گردد، به صورت تدافعی اقدام کنند و درصدد حفظ وضع موجود برآیند پس میتوان مقاومت در برابر تغییر را پدیدهای سیاسی دانست(شرمن و گارلند[3]، 2007: 109). اگر عاملان تغییر به هنگام اعمال آن با مقاومت مواجه شوند و به واکنشهای ادراک شده اعتنا نکنند، با مخاطره بزرگی روبرو خواهند گردید. این مسأله بویژه زمانی بیشتر صدق میکند که تغییر مستقیماً از بالای سازمان به سطوح پایینتر اعمال گردد.
[1] . Kyle
[2] . Coghaln
[3] . Sherman and Garland
سوالات یا اهداف این پایان نامه :
اهداف پژوهش
1-3-1- هدف آرمانی
ارتقاء عملکرد و تاثیر سازمانی اداره کل آموزش و پرورش بواسطه کنترل مقاومت کارکنان در برابر تغییرات سازمانی
1-3-2-هدف کلی(اصلی)
تعیین اندازه تاثیر ارتباطات درون سازمانی بر واکنش کارکنان در برابر تغییر در اداره کل آموزش و پرورش استان البرز
1-3-3- اهداف ویژه
- تعیین اندازه تاثیر ارتباط درون سازمانی بر واکنش کارکنان در برابر تغییر سازمانی،
- تعیین اندازه تاثیر مشارکت سازمانی بر واکنش کارکنان در برابر تغییر سازمانی،
- تعیین اندازه تاثیر هماهنگی سازمانی بر واکنش کارکنان در برابر تغییر،
- تعیین اندازه ارتباطات بر واکنش کارکنان در برابر تغییر سازمانی