به گزارش روز دوشنبه ایرنا از گروه علمی ایرنا، عمادالدین شیخ الحکمایی که از ژوئیه تا اول ژانویه در چین در قالب پژوهشی در چین شرکت کرده بود، علاوه بر بررسی آثار فرهنگ ایر، در برخی موزه ها و آرشیوها. از چین، چند سخنر، در چین ایراد کرد.
به گفته شیخ الحکمی، هدف از این فرصت مطالعاتی، پژوهشی در تاریخ روابط فرهنگی ایران - با تمرکز بر اسناد تاریخی، نسخه های خطی و کتیبه های دوره اسلامی بود. شش مقاله علمی و مقاله تحقیقاتی با همکاری محققان چینی، آلم، و ایر، بر اساس اسناد و درمان های بدست آمده در این سفر نوشته یا ترجمه شد.
در طول سفر مطالعاتی، پروژه تحقیقاتی همچنین پروژه تحقیقاتی اولین آرشیو تاریخی چین را با همکاری دانشگاه پکن آغاز کرد. شیخ الحکامی گفت: پس از جستجوی اسناد ،ی در مجموعه موزه قصر ممنوعه شهر، مشخص شد که تمامی اسناد تاریخی این کاخ به اولین آرشیو تاریخی چین منتقل شده است. از این رو با همکاری پروفسور وانگ، استاد برجسته زبان ،ی در دانشگاه پکن و با مراجعه به آرشیو، حدود 5 سند ،ی شناسایی شد که بیشتر آنها از نواحی یکند، کاشغر برای شاهنشاه یا نمایندگان وی ارسال شد. ، بدخشان، نپال و کشمیر. با تشکیل جلسه و گفتگو با مدیران بایگ،، مقرر شد ابتدا فهرست کوتاهی از این اسناد ارائه شود و سپس طرح پژوهشی برای بازخو، و انتشار این اسناد تدوین شود.
وی افزود: در فرصتی کوچک با همکاری وانگ، زینب بری و دانشجوی دکتری دانشگاه پکن بیش از 5 مدرک فهرست شده بررسی شد.
بازدید از آرشیو اسناد شهرداری پکن و آرشیو ملی پکن و شناسایی بسیاری از اسناد مربوط به ایر،ان، همکاری با تصحیح نوشته های ،ی و ،ی موزه قصر ممنوع، خواندن متون ،ی روی ملیله های ممنوعه موزه قصر و خواندن متون ،ی. در ایران کانتینر مساجد، موزه ها و مقابر شخصیت های اسلامی و ایر، در چهار شهر ج،ی هانژو، کوانژو، شیطان و گوانگجو بخشی دیگر از فعالیت های موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران در سفر مطالعاتی این شگفت انگیز است.
شیخ الحکمی در توضیح دیگری از دستاوردهای این سفر گفت: یکی از اه، این سفر شناسایی اسناد، نسخ خطی و کتیبه های ،ی و ،ی در این راستا در بازدید از مسجد حسین (ع) به مدت پنج روز بود نسخ خطی ،ی و ،ی مسجد بررسی و گنجانده شد. همچنین با تأیید امام و مسئولان مسجد در شهر هنگو از نسخه های خطی ،ی و ،ی بازدید، ع،برداری و ع،برداری شد.
پژوهشگر ارشد پژوهشگاه باستان شناسی دانشگاه تهران در این سفر مطالعاتی به دعوت موزه قصر ممنوعه چین، با برخی از شخصیت های علمی و فرهنگی چین دیدار و درباره گسترش فعالیت های علمی مش، دو کشور گفت و گو کرد.