حمایت از پایگاه های دانش تنش های ارزی را کاهش می دهد
انتشار: دی 15، 1403
بروزرسانی: 08 اردیبهشت 1404

حمایت از پایگاه های دانش تنش های ارزی را کاهش می دهد


به گفته این آژانس، شرکت های دانش بنیان یکی از دریچه هایی هستند که می توان از طریق آن علاوه بر ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان و نخبگان، انتظار بهبود فضای ،ب وکار و حرکت صنعت به سمت تامین نیازهای کشور و... البته صادرات محصولات

شرکت های دانش بنیان نهادهای خصوصی یا تعاونی هستند که با تکیه بر فهرست شناخت شرکت ها و موسسات دانش بنیان، هدفشان افزایش علم و ثروت، توسعه اقتصادی دانش بنیان، دستیابی به اه، علمی و اقتصادی، گسترش اختراع و نوآوری و بازاریابی تجاری است. . نتایج تحقیق و توسعه به فناوری های برتر و ارزش افزوده تبدیل می شود.

شرکت های دانش بنیان در زمینه های مختلف فناوری از جمله بیوتکنولوژی، کشاورزی، صنایع غذایی، پزشکی، محصولات تشخیصی و درم، پیشرفته، مواد پیشرفته، محصولات مبتنی بر فناوری های شیمیایی، ماشین آلات پیشرفته، تج،ات پزشکی، برق، الکترونیک، فوتونیک، ارتباطات و اطلاعات فناوری، ارتباطات، نرم افزارهای کامپیوتری و خدمات بازاریابی بیشترین حجم تولید محصول و خدمات دانش بنیان را ارائه می دهند. این شرکت ها اه،ی از قبیل متقاعد ، اعضای هیات علمی دانشگاه ها و انجام تحقیقات برای فعال شدن بیشتر در رفع نیازهای جامعه و امکان افزایش درآمد اعضای هیات علمی، نتایج تحقیقات بازاریابی و افزایش درآمد انحصاری دانشگاه ها را دنبال می کنند.

شرکت های دانش بنیان که عمدتاً کار خود را با ابتکارات و سرمایه گذاری های فردی آغاز می کنند، همچنان به فعالیت خود ادامه می دهند و علیرغم برخورداری از امکانات متنوع، همچنان در حوزه های مختلف از صدور مجوز گرفته تا مشکل در صادرات محصول با مشکل مواجه هستند.

حمایت از شرکت های دانش بنیان علاوه بر کاهش واردات می تواند به افزایش صادرات محصولات نیز کمک کند. اگرچه کشور به انواع محصولات سلامت محور نیاز دارد و گاه کمبودهایی در حوزه های مختلف دارو یا تج،ات پزشکی وجود دارد، اما بخشی از انتظارات تولیدکنندگان همواره موضوع صادرات بوده است.

یکی از نیازهای شرکت های دانش بنیان حمایت ،ت است. پایگاه های دانش در زمینه های مختلف به این حمایت نیاز دارند که ممکن است بخشی از کاهش بوروکراسی و کاغذبازی باشد. حمایت های مالی، پرداخت تسهیلات و البته بازاریابی محصولات شرکت های دانش بنیان و پیش ،ید محصولات از دیگر نیازهایی است که باید از ،ت انتظار داشت.

با تاکید بر ،وم همگرایی بین حوزه های مرتبط با سلامت و فناوری های جدید

در این زمینه مصطفی غنی، دبیر سازمان بیوتکنولوژی، صحت و تکنالوژی طبی به نقش شرکت های دانش بنیان در بهبود نظام صحی و تاثیر این شرکت ها بر استقلال، امنیت و آینده پزشکی کشور پرداخت. بر ضرورت نزدیک شدن حوزه های مرتبط با سلامت با فناوری های نوین تاکید کرد و تصریح کرد: زیرساخت های و، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به گونه ای طراحی شد که تمامی تصمیم گیری ها در حوزه پژوهش، فناوری و آموزش منوط به موضوع باشد. کنترل کنید. مدیریت مستقیم وزیر

وی ادامه داد: این ساختار مرکزی به و،خانه این امکان را می دهد که با هماهنگی و انسجام کامل چالش ها را شناسایی و حل کند. چنین مدلی در دستگاه های اجرایی و سایر و،خانه ها وجود ندارد و این موضوع به بهبود نظام سلامت کمک می کند.

وی با بیان اینکه ورود شرکت های دانش بنیان به عرصه تولید دارو و تج،ات پزشکی تاثیری مضاعف بر اقتصاد کشور و امنیت ملی دارد، گفت: سلامت علاوه بر تاثیر مستقیم بر معیشت مردم، یک موضوع امنیتی است .

سلامت، اقتصاد و امنیت؛ اولویت اول حاکمیت

قاآنی با تاکید بر اینکه سلامت همواره در اولویت برنامه های حاکمیتی است، به نگاه ویژه مقام معظم رهبری، رؤسای جمهور و مجلس در این زمینه اشاره کرد و گفت: سلامت در کنار اقتصاد و امنیت یکی از اولویت های اصلی کشور است. سرمایه گذاری در این زمینه را برای پایگاه های دانش جذاب تر می کند.

حمایت از پایگاه های دانش تنش های ارزی را کاهش می دهد


10 سال دیگر اثری از طب سنتی باقی نمی ماند

وی با پیش بینی تحولات گسترده پزشکی در دهه آینده گفت: تا 10 سال دیگر اثری از طب سنتی باقی نمی ماند. ابزارهایی مانند هوش مصنوعی، ژن درم،، بیوتکنولوژی و سلول درم، جایگزین روش های فعلی خواهند شد. اگر از امروز ارتباط دانش بنیان با فناوری های پزشکی آینده تقویت نشود، وابستگی به کشورهای خارجی در آینده اجتناب ناپذیر خواهد بود.

برایآذر سلامت هرگز بسته نمی شود

قاآنی با اشاره به ثبات بازار سلامت گفت: سلامت برخلاف سایر بخش های اقتصادی بازاری است که هیچ گاه تعطیل نمی شود. حتی در زمان رکود اقتصادی، مردم به خدمات پزشکی و دارویی نیاز دارند. این ویژگی سلامت را به یکی از امن ترین حوزه ها برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.

ظرفیت بالای صادراتی بخش سلامت

وی به ظرفیت صادراتی حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: کشورهای همسایه به دلیل کیفیت خدمات بهداشتی و قیمت من، آن در ایران توجه ویژه ای به این بخش دارند. شرکت های دانش بنیان با استفاده از این توانایی می توانند بر بازارهای بین المللی تسلط پیدا کنند.

حمایت از پایگاه های دانش تنش های ارزی را کاهش می دهد

ما حاضریم از شرکت های دانش پایه حمایت کنیم

دبیر ستاد بیوتکنولوژی، بهداشت و فناوری های پزشکی بر نقش ستاد توسعه بیوتکنولوژی به ،وان حلقه پیوند شرکت های دانش بنیان با حوزه سلامت تاکید کرد و افزود: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ریاست بیوتکنولوژی آماده حمایت هستند. شرکت های دانش بنیان این همکاری ها می تواند مبنایی برای شکل دادن به یک ا،یستم سلامت پایدار باشد.

قاآنی تقویت پیوند دانش بنیان و نظام سلامت را رمز دستیابی به استقلال فناوری و اقتصادی کشور ،وان کرد. سرمایه گذاری در این زمینه نه تنها به رفع نیازهای محلی کمک می کند، بلکه دسترسی به بازارهای بین المللی را نیز فراهم می کند.

وی همچنین چالش های پارک های علم و فناوری و نقش آن ها در توسعه حوزه سلامت را بررسی کرد و بر ضرورت ایجاد پارک های تخصصی، همکاری و،خانه ها و استفاده از امکانات نظامی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان تاکید کرد.

حمایت از پایگاه های دانش تنش های ارزی را کاهش می دهد

بیشتر پارک های فناوری کشش مورد نیاز خود را ندارند

قاآنی با اشاره به شرایط پارک های علم و فناوری گفت: بیش از 70 تا 80 درصد این پارک ها از جذابیت لازم برای شرکت ها برخوردار نیستند. خدماتی مانند اعتبارات مالیاتی و سایر مشوق ها که در پارک ها ارائه می شوند نیز به همین ترتیب در چارچوب دانش بنیان ها قابل دسترسی هستند. این موضوع باعث شده بسیاری از شرکت ها تمایلی به استقرار در پارک ها نداشته باشند.

ضرورت ایجاد باغ های مش، بین و،خانه های بهداشت و علوم

وی ایجاد مجتمع های تخصصی بهداشتی را به و، بهداشت پیشنهاد کرد و گفت: باغ های تخصصی می توانند به طور ویژه پاسخگوی نیازهای حوزه سلامت باشند. علاوه بر این در برخی مناطق مانند تج،ات پزشکی ایجاد پارک های مش، بین و، بهداشت و و، علوم ضروری است. در این مجتمع های مش،، و، علوم وظیفه تربیت کارشناسان را بر عهده دارد و و، بهداشت به ،وان نهاد نظارتی عمل می کند.

همکاری و، بهداشت و و، علوم؛ هم افزایی در فضای مش،

وی در خصوص اهمیت همکاری بین و،خانه ها افزود: و، علوم در زمینه هایی مانند مهندسی الکترونیک، برق، مک،ک و مواد، متخصص تربیت می کند. اما تایید تج،ات پزشکی و تنظیم این حوزه بر عهده و، بهداشت است. ایجاد باغ های مش، می تواند باعث ایجاد هم افزایی بین این دو نهاد و رفع نیازهای دو طرف شود. این همکاری مست،م طراحی دقیق تعامل بین طرف تقاضا (و، بهداشت)، طرف عرضه (و، علوم) و نهادهای نظارتی است.

حمایت از پایگاه های دانش تنش های ارزی را کاهش می دهد


تسهیلات نظامی برای فعالان شرکت های دانش بنیان

قاآنی با اشاره به همکاری با ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: با تفاهم نامه هایی که با ستاد کل نیروهای مسلح منعقد می شود، مشمولان می توانند از تسهیلات نظامی برای فعالیت در شرکت های دانش بنیان بهره مند شوند. این تسهیلات برای تشویق نخبگان به کار در زمینه های علمی و فناوری طراحی شد و عملیات آن ساده شد. اما شرکت ها باید توانایی مدیریت صحیح این نیروها را داشته باشند تا بتوانند از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنند.

پایگاه های دانش باید یاد بگیرند که چگونه از فرصت ها استفاده کنند

وی با تاکید بر اینکه بهره برداری از زیرساخت ها و امکانات موجود به توانایی خود شرکت ها بستگی دارد، گفت: شرکت های دانش بنیان باید نحوه بهره برداری صحیح از این فرصت ها را بیاموزند. اگر شرکتی نتواند از خدمات و امکانات بهره مند شود و عملکرد آن ضعیف باشد، نشان دهنده ضعف در مدیریت آن است. ما به دنبال رویکردی هستیم که شرکت ها نه تنها از خدمات استفاده کنند، بلکه در حفظ و توسعه زیرساخت ها نیز نقش داشته باشند.

غنی در پایان تاکید کرد که ایجاد مجتمع های تخصصی، تقویت همکاری های بین و،ی و استفاده از امکانات ستاد کل برای نخبگان می تواند زمینه ساز توسعه فناوری در عرصه صحت باشد. این اقدامات همراه با حاکمیت شرکتی من، می تواند به حل چالش های موجود و تقویت ا،یستم دانش بنیان در کشور کمک کند.

شکی نیست که با افزایش حمایت های کشور از تولید و شرکت های دانش بنیان، وابستگی به واردات کاهش می یابد، افراد توانمند تولید بیش از هر زمان دیگری به فکر خدمت به کشور خود خواهند بود و حوزه های تولیدی رونق بیشتری نسبت به گذشته خواهند داشت. .

واضح است که هیچ ، از تحریم ها و آثار منفی آن ،سند نیست، اما اگر شرایط تحریم را به گونه ای طراحی کنیم که فرصت برای شرکت های دانش بنیان و فناور فراهم شود، با حمایت های لازم و کافی زمینه را فراهم کنیم. خواهد توانست و باید بتواند رقابتی فراتر از مرزها ایجاد کند. اگر کیفیت محصولات دانش بنیان داخلی با محصولات خارجی برابری کند و قیمت آن برای مصرف کنندگان مقرون به صرفه باشد، به دلیل بهبود قیمت و کیفیت، استفاده از محصولات دانش بنیان داخلی افزایش می یابد.

اینکه می گویند حمایت از شرکت های دانش بنیان به ارائه تسهیلات محدود می شود، گمراه کننده است. سیاست هایی مانند ثبت سفارش و پیش ،ید محصولات این شرکت ها سیاست بسیار بهتری نسبت به سیاست اعطای تسهیلات تلقی می شود. از سوی دیگر حضور دست اندرکاران صنعت و تولیدکنندگان باید در جلسات تصمیم گیری فعال تر باشد تا به حل مشکلات آنها امیدوار شود.


منبع: https://www.irna.ir/news/85704903/%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7-%D8%AA%D9%86%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D8%B2%DB%8C-%D8%B1%D8%A7-%DA%A9%D9%85-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF