خستگی روانی مکانیسم جبرانی مغز را فعال می کند
انتشار: آبان 05، 1403
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

خستگی روانی مکانیسم جبرانی مغز را فعال می کند


به گزارش گروه علمی ایرنا از سایت مغز و اعصابموضوع حفظ عملکرد شناختی در هنگام خستگی برای انجام موفقیت آمیز وظایف مهمی که نیاز به تمرکز و کارایی بالا دارد، بسیار مهم است. به همین دلیل مطالعه مک،سم های جبر، که به مغز در غلبه بر خستگی کمک می کند از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

دانشمندان دانشگاه فدرال بالتیک امانوئل کانت در روسیه دریافتند که بار ذهنی طول، مدت منجر به کاهش اتصال عملکردی بین لوب های فرونتال و جداری مغز می شود که در نتیجه کارایی پردازش اطلاعات کاهش می یابد. اما مک،سم های جبر، وجود دارد که مغز را قادر می سازد تا به لطف تغییرات در ،یب شبکه فرونتوپریتال، توانایی خود را برای عملکرد حفظ کند.

محققان این موضوع را در شرکت کنندگ، مشاهده ،د که وظایف حافظه ای با درجه های مختلف دشواری را تکمیل ،د. آنها دریافتند که خستگی هنگام انجام کارهای ساده عملکرد را کاهش می دهد. اما وظایف پیچیده مک،سم های جبر، را تحریک می کنند. نتایج نشان می دهد که این مک،سم ها شرایطی را برای مغز فراهم می کنند تا منابع خود را بر اساس پیچیدگی کار بهینه کند.

خستگی رو، مک،سم جبر، مغز را فعال می کند

درک نحوه عملکرد این فرآیندها ممکن است به کشف استراتژی هایی برای افزایش بهره وری و انعطاف پذیری ذهنی کمک کند. این تحقیق توانایی انطباقی مغز را برای مدیریت منابع شناختی محدود تحت استرس نشان می دهد.

کار مداوم با اطلاعات زیادی مانند پایگاه های داده، اسناد و گزارش ها نیاز به تمرکز زیادی دارد. فعالیت مداوم مغز منجر به خستگی می شود که باعث کاهش توانایی مغز برای عملکرد می شود. اما نتایج تحقیقات فعلی نشان داده است که مک،سم های جبر، در سیستم عصبی ما وجود دارد که به ،وان راهی برای مق، با خستگی عمل می کند.

در عین حال، کاملاً مشخص نیست که مک،سم جبر، دقیقاً چگونه آغاز می شود و چگونه کار می کند و همچنین چگونه بر عملکردهای مختلف مغز به ویژه حافظه تأثیر می گذارد.

محققان تلاش ،د تا دریابند که چگونه فعالیت مغز و درک اطلاعات در طول انجام مداوم وظایف شناختی تغییر می کند.

آرتم بادرین یکی از محققان گفت: مغز با توجه به منابع محدودی که دارد باید علیرغم خستگی کار خود را بهبود بخشد تا بتواند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد. وظایف پیچیده نیاز به کنترل توجه بیشتر و بسیج منابع اضافی برای حل آنها دارند. برع،، کارهای ساده با کمترین تلاش با موفقیت انجام می شود و به مغز اجازه می دهد منابع خود را حفظ کند.


منبع: https://www.irna.ir/news/85639941/%D8%AE%D8%B3%D8%AA%DA%AF%DB%8C-%D8%B0%D9%87%D9%86%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%88%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%AC%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%BA%D8%B2-%D8%B1%D8%A7-%D9%81%D8%B9%D8%A7%D9%84-%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF