به گزارش خبرنگار علمی ایرنا. محص غفوری آشتی، عصر امروز (دوشنبه) در جلسه مدیریت خطرات و بهبود تاب آوری در برابر خطرات طبیعی (سیل) از سلسله نشست های «برای ایران» با حضور محمد جواد ظریف مرکز بررسی های راهبردی رئیس جمهور در محل مرکز بررسی های راهبردی ریاست جمهوری برگزار شد و وی سند سیاست گذاری جامع مدیریت ریسک و افزایش تاب آوری در برابر ز،له را تهیه کرد چالش ها و راهبردهای اصلی مربوط به اجرای مدیریت ریسک در کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
استاد مهندسی ز،له و مدیریت ریسک پژوهشگاه بین المللی ز،له و مهندسی ز،له در تشریح دلایل تدوین این سند گفت: وجود چالش هایی در حوزه سیاست گذاری، برنامه ریزی و اجرای مدیریت ریسک ز،له در کشور، کاهش دانش موجود برای توسعه پایدار، مواجهه با خطرات کشور در معرض ز،له و عدم توسعه چشمگیر، اجرای کامل طرح قبلی در حوزه ایمنی از جمله دلایل تدوین این سند است.
غفوری آشتی، به چالش های موجود در سه حوزه حاکمیتی اداری، فنی، مهندسی، اجرایی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی پرداخت و افزود: یکی از راهکارهای اصلاح نظام مند نظام حکمر، در حوزه مدیریت خطر ز،له و بحران است. برای دستیابی به آنها مشارکت همه اقشار مختلف جامعه در توسعه جامعه پایدار است.
عضو فرهنگستان علوم و مؤسسه بین المللی ز،له شناسی و مهندسی ز،له افزود: برای دستیابی به ایمنی و توسعه پایدار در ایران، اصلاح مدیریت ریسک ز،له با تغییر وضعیت و پیشگیری با عدم ایجاد ضروری است. ریسک های جدید و کاهش ریسک های موجود.
در برخورد با مخاطرات طبیعی، ما از دانش فنی مقاوم سازی فاصله داریم
یکی دیگر از اعضای فرهنگستان علوم و دانشگاه تربیت مدرس نیز در این نشست گفت: کشور ما با مخاطرات مختلفی مواجه است و سالانه حدود پنج درصد از بودجه کشور را تشکیل می دهند. امروز موضوع صنعت ز،له این است که 15 سال پس از ز،له ،ه، موجی در دانش مقاوم سازی به وجود آمد و در سال 1383 سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری برای جلوگیری از این حوادث علنی شد.
محمدتقی احمدی بیان کرد: یکی از موضوعات مهمی که بعد از ز،له منجیل به آن توجه شد، پیشگیری، نوسازی و مدیریت ریسک بود که منجر به مقاوم سازی تعدادی از ساختمان ها شد. مطالعاتی در فرهنگستان علوم در زمینه مدیریت مخاطرات طبیعی داشته ایم که نتایج آن نشان داده است که با مدیریت بهینه مخاطرات طبیعی فاصله داریم. ما در زمینه های علمی و فنی، دستورالعمل های ساختم،، مقررات عمر، و فنی عقب نیستیم و در حال پیشرفت هستیم، اما در حوزه اجرا با علم نوسازی فاصله داریم.
وی ادامه داد: هدف از برگزاری این نشست رفع نقاط ضعف در اجرای نوسازی دانش از بعد عملی است.
خطر فرونشست زمین در بخش وسیعی از ایران
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در این جلسه به جدی بودن فرونشست زمین اشاره کرد و گفت: لازم است اقدامات جدی در این زمینه انجام شود و همچنین نیازمند شناسایی مناطق بحر، هستیم.
شینا انصاری وی موضوع فرونشست زمین را نکته مهمی دانست و گفت: باید متوجه باشیم که این چالش ها چالش های مهمی برای کشور است. با این دیدگاه، اولویت ها تغییر می کنند، وظایف بهتر ردیابی می شوند و تصمیم گیری می شود.
وی پیشنهاد کرد معاونت راهبردی در این زمینه فعال باشد و سازمان حفاظت محیط زیست نیز همکاری لازم را انجام دهد.
محسن تهران زاده همانطور که استاد دانشگاه امیرکبیر در این جلسه گفت: متاسفانه شاهد ساخت و ساز در کنار گسل روی گسل هستیم که باید برنامه ریزی شود. تاب آوری م،ای زیادی دارد و مهم ترین مسئله میزان مقاومت در برابر ز،له است.
وی افزود: بیشتر ساختمان های شهر تهران در معرض خطر و در برابر ز،له خطرناک هستند.
این نشست با حضور محمدجواد ظریف معاون راهبردی و محسن غفوری آشتی، از اعضای فرهنگستان علوم و موسسه بین المللی ز،له شناسی و مهندسی ز،له و استاد مهندسی ز،له و مدیریت ریسک موسسه بین المللی برگزار شد. ز،له شناسی و ز،له شناسی. مهندسی، محمدتقی احمدی، عضو فرهنگستان علوم و دانشگاه تربیت مدرس، علی نصیری، رئیس سازمان مدیریت و پیشگیری از بحران سازمان تهران و محسن تهر، زاده، استاد دانشگاه امیرکبیر در مرکز تحقیقات راهبردی ریاست جمهوری.
ادامه دارد...