رئیس دانشگاه اصفهان: تحمیل الگوی غربی دلیل تداوم درگیری های جهانی است
انتشار: آذر 21، 1403
بروزرسانی: 08 اردیبهشت 1404

رئیس دانشگاه اصفهان: تحمیل الگوی غربی دلیل تداوم درگیری های جهانی است



به گزارش خبرگزاری ایرنا. حسین هرسگ وی روز چهارشنبه پیش از برگزاری نشست تخصصی «حقوق بشر در شرق» افزود: «از نظریه تا عمل» در قالب همایش بین المللی «حقوق بشر شرق» در سالن شهید سلیم، دانشگاه اصفهان: پس از سرما. با جنگ، شرق به تدریج متوجه شد که غرب به دنبال هژمونی همه جانبه خود در جهان است و باید با کنش آهسته با این هژمونی مق، کرد، بنابراین با ،وج از وضعیت منفی، سعی در تغییر و دگرگونی ساختار داشته باشد. تعادل جه، با کمک ابزارهایی مانند قدرت نرم.

وی ادامه داد: حق در نزد ظالمان همواره مبتنی بر نگاه سلطه جویانه و خودخواهانه بوده و نتوانسته حقوق مستضعفان واقعی را در جهان احیا کند.

هرسگ افزود: این امر در دوره های مختلف تاریخی چه در دوران جنگ سرد و چه پس از آن ثابت شده است و همان حقوق بشری که ظالمان تعریف کرده اند بارها قرب، جاه طلبی ها و منافع ثروتمندان شده است.

وی بیان کرد: با نگاهی به تاریخ حقوق بشر می توان دریافت که این مفهوم همواره با ،اصر قدرت و منفعت پیوند تنگاتنگی داشته و همچنین ناشی از «عقل،ت ابزاری» است.

رئیس دانشگاه اصفهان افزود: عقل گرایی فایده گرایانه به این م،است که گروهی که به آن اعتقاد دارند از قبل برای خود اه،ی تعیین کرده و به خود اجازه می دهند از هر وسیله ای برای رسیدن به آن استفاده کنند.

وی افزود: کشورهای پیروز در جنگ جه، دوم بارها از مفهوم حقوق بشر به نفع خود سوء استفاده ،د و اولویت آنها فقط منافع خودشان بود و به مفهوم حقوق بشر واقعی اهمیت ندادند.

هیرسیگ تصریح کرد: هدف ا،ر این کشورها دستیابی به قدرت، کنترل و هژمونی بر جهان است و همانطور که ابزار لازم برای دستیابی به این اه، را در زمینه های سیاسی و اقتصادی دارند، از مفهوم حقوق بشر نیز استفاده می کنند. به ،وان وسیله ای برای رسیدن به این اه،. ابزاری در حوزه حقوقی.

وی تصریح کرد: پس از پایان جنگ سرد کارشناس، مانند فوکویاما نظریه پایان تاریخ را مطرح ،د که بر اساس آن لیبرالیسم قدرت برتر جهان محسوب می شود و لیبرالیسم باید به نمایندگی از آمریکا بر همه کشورها و غرب مسلط شود. . البته باید تمام جهان را کنترل کرد، از سوی دیگر، هانتینگتون نیز نظریه «جنگ تمدن ها» را مطرح می کند و برخورد تمدن غرب با تمدن اسلامی و تمدن کنفوسیوس را پیش بینی می کند.

رئیس دانشگاه اصفهان گفت: هانتینگتون به ،وان یک استراتژیست آمریکایی سعی کرد با بیان نظریه خود به اروپا هشدار دهد که پس از سرنگونی شوروی سابق به دنبال احیای هویت مستقل از غرب آمریکا نباشند اما پیش بینی درستی داشت. درباره ظهور نیروهای تمدنی اسلامی و کنفوسیوس.

وی تاکید کرد: امروز و برخلاف گذشته، از نظر اقتصادی و حتی نظامی، موازنه قدرت و ثروت در دنیا تا حدودی متعادل شده است و در این شرایط نهادها و سازمان های مردم نهاد می توانند نقش مهمی در تغییر موازنه داشته باشند. مرجعیت، علما و قو،ن نیز باید در این زمینه نظریه ارائه کنند.

به گزارش ایرنا، نشست مقدماتی «حقوق بشر شرقی: از تئوری تا عمل» در چارچوب همایش بین المللی «حقوق بشر شرق» امروز با حضور جمعی از اساتید و پژوهشگران حقوق در دانشگاه اصفهان برگزار شد. از سراسر کشور

دانشگاه اصفهان با حدود 17000 دانشجو و 700 هیات علمی یکی از بهترین مراکز آموزش عالی کشور است.


منبع: https://www.irna.ir/news/85686916/%D8%B1%DB%8C%DB%8C%D8%B3-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%A7%D8%B5%D9%81%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%AD%D9%85%DB%8C%D9%84-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D8%BA%D8%B1%D8%A8%DB%8C-%D8%B3%D8%A8%D8%A8-%D8%AA%D8%AF%D8%A7%D9%88%D9%85-%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%B2%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C