به گزارش خبرنگار علمی ایرنا. محمد مهدی طهرانچی به وقت امروز (یکشنبه). اولین همایش ملی الگوی حکمر، متمدن علم و فناوری وی در خصوص نظریه پیشرفت علمی و الگوی مدیریتی تمدن علمی و فرهنگی گفت: امروزه در جهان نوعی علم وجود دارد که مشخص نیست چه ،ی آن را ایجاد کرده است در واقع درخت دانش انواع مختلف علم را نشان می دهد توسط دانشمندان شکل نگرفته است. هر چند فعالان آن باشند. اما شواهد گروه دیگری است.
وی افزود: این مسیری است که در صد سال گذشته طی کرده ایم و به آن افتخار می کنیم که طی آن میلیون ها مقاله علمی تولید شد و حداقل 14 هزار و 570 سلاح هسته ای در این کره خاکی ساخته شد. علم به کشورها این امکان را داده است که سلاح های هسته ای بسازند و از آنها علیه شهرها استفاده کنند. روند علم امروز این است که پشت این علم و درخت معرفت، دانشمند یا سیاست گذار مؤثری وجود دارد که مؤثرتر و گناهکارتر است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دنیا یک شکل دوره دارد. دوره ای بود که ،ت ها دخالت نمی ،د و در این دوره علم برای علم تولید می شد. پس از جنگ جه، دوم، برتری نظامی محصول دستاوردهای علمی بود. بعد بحث فضا و دوران جنگ سرد مطرح شد تا امروز و ما در جنگ سرد دوم هستیم. در اینجا نسل دیگری از جریان علمی در حال کار است. هوش مصنوعی جدی است و علم جدیدی پدید آمده است.
طهرانچی مسیر جهاد علمی در ایران اسلامی را تمدنی نوین توصیف کرد که توسط رهبر انقلاب در پنج مرحله ترسیم شده است. وی رسالت علمی، انقلاب علمی، تولید نظریه و اندیشه، مرجعیت علمی و رهبری علم جه، را برشمرد و گفت: این الگوی پیشرفت ماست. فرآیند سیاست گذاری شامل چهار جنبه است که باید در این فرآیند به ،د، علم، فناوری و هنر توجه کرد. راه جهاد علمی در ایران اسلامی مقدمه ای برای تمدن علمی خواهد بود. مدل توسعه علمی ما یک روند رقابتی دارد.
این همایش امروز با حضور رئیس فرهنگستان علوم، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در فرهنگستان علوم در حال برگزاری است.
«حاکمیت علم و فناوری در مقام نظر»، «حاکمیت علم و فناوری در مقام عمل»، «حاکمیت علم و فناوری در اندیشه ائمه انقلاب اسلامی»، «مدرسه و فناوری ها، فلسفه علم و فناوری در جمهوری اسلامی ایران، نظریه پیشرفت علمی جمهوری اسلامی و جایگاه آن در رویکرد تمدنی، نظام حکمر، علم و فناوری در نظام اسلامی جمهوری ایران، «آینده پژوهی علم و فناوری با رویکرد تمدنی»، «نظریه و الگوی سیاست گذاری علم و فناوری»، «نظریه و الگوی تنظیم علم و فناوری» فناوری، «بررسی تطبیقی \u200b\u200bحاکمیت». علم و فناوری در جهان» «حکمر، بر اساس شاخص ها (تحلیل و بررسی شاخص های علمی)،» «نقشه برداری نقشه برداری نهادی مطلوب در حاکمیت عمل و فناوری در جمهوری اسلامی»، «توسعه حاکمیت علم و فناوری در پیشبرد دومین شورای عالی انقلاب فرهنگی» و «حاکمیت علمی و فناوری در سطح استان و نقشه برداری جامع علمی کشور در سطح استان» 12 محور این همایش است.
در مجموع 288 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شد که هیئت داوران 160 مقاله را پذیرفت که 40 مقاله در قالب سخنر، ارائه خواهد شد.