برای گزارش دادن معاونت علمی و آموزشی ایرنا، طرح طراحی و تولید نانو پوشش های فوق آبگریز برای سطح عایق های سرامیکی با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و به پیشنهاد یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی منتشر شد.
سطوح فوق آبگریز (با انرژی سطحی کم و زبری میکرومتری) به دلیل رفتار خاص خود در برابر مایعات (غیر خیس) و در شرایط مختلف مانند حفاظت در برابر خوردگی، ضد یخ زدگی، خود تمیز شوندگی، توجه بسیاری را در صنعت به خود جلب کرده اند. ضد ارگ،سم، ضد باکتری، ضد جلبک، و جلبک، جدا ، مخلوط روغن از آب مفید است. اما مشکل اصلی این پوشش ها عدم پایداری مک،کی و شیمیایی کافی آنهاست.
اگرچه راه های مختلفی برای دستیابی به خواص فوق آبگریز وجود دارد، اما اصول علمی مش، هستند و دو ا،ام اساسی شامل ساختار میکرو و نانو سلسله مراتبی (وجود زبری در مقیاس نانومتر بر زبری سطح مقیاس میکرون) و انرژی سطح پایین برای دستیابی به خواص فوق آبگریز است. و در نتیجه زاویه خیس شدن بیش از 150 درجه و زاویه لغزش قطره آب کمتر از 10 درجه است.
در این طرح، ساخت لایه های نانوکامپوزیت از پایه پلیمری فوق آبگریز برای سطح عایق های سرامیکی در نظر گرفته شده است. همچنین در نظر گرفته شده است که یک نانو سوسپانسیون پایدار بدون تجمع به مدت 1-2 ساعت برای کاربرد پوشش ایجاد کند.
اعلام تمایل به مشارکت در ،ب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارسال درخواست تنها برای شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها مجاز است. برنامه ای که بیشتر با ا،امات ،ب فناوری مطابقت دارد، به ،وان "شرکت کننده" در هسته تحقیقاتی متقاضی برای مذاکرات بیشتر انتخاب و ارائه می شود.
با حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری دعوت به مشارکت در دستیابی به فناوری پروژه شد. ارتقاء دستگاه BrainPort پسندیدن دوربین دیجیتال به پیشنهاد گروه تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به صورت تحریک الکتریکی لمسی بر روی زبان نابینایان (کاربر) راه اندازی شد.
بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جه،، تعداد نابینایان در سراسر جهان 135 میلیون نفر است که 90 درصد آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند که بیشتر آنها در آسیا و آفریقا هستند. تاکنون از دستگاه های زیادی مانند عینک گوگل، چشم بیولوژیک و ... استفاده شده است. آنها برای کمک به افراد نابینا ساخته شدند، اما هیچ یک از آنها به طور گسترده توسط افراد نابینا استفاده نشده است.
فناوری پورت مغزی علاوه بر قیمت من، و بدون نیاز به جراحی می تواند جایگزین من،ی برای این دستگاه ها باشد. این دستگاه بر جایگزینی حسی متکی است. فرآیندی که در آن یک حس آسیب می بیند و بخشی از مغز که به طور معمول آن حس را کنترل می کند می تواند برای کار دیگری استفاده شود. در این دستگاه اطلاعات بصری گرفته شده از محیط توسط دوربین دیجیتال به صورت تحریک لمسی الکتریکی بر روی زبان کاربر نمایش داده می شود.
هدف اصلی این طرح بومی سازی دستگاه BrainPort و کاهش 90 درصدی قیمت محصول ارائه شده است. برداشتن کابل، تغییر طراحی ده، و عدم تحریک رفل، گگ باعث سهولت استفاده و تحمل دستگاه می شود. استفاده از الگوریتم های هوش مصنوعی برای افزایش دقت دستگاه در تشخیص تصویر، اعلان صوتی اشیاء شناسایی شده و سایر برنامه های بالقوه کمک زیادی به فرد نابینا می کند.
اعلام تمایل به مشارکت در ،ب فناوری حاصل از این فراخوان پژوهشی و ارسال درخواست تنها برای شرکت های دانش بنیان و شتاب دهنده ها مجاز است. درخواستی که بیشترین مطابقت را با ا،امات ،ب فناوری داشته باشد به ،وان "شرکت کننده" برای مذاکرات بیشتر به مرکز تحقیقات متقاضی ارسال می شود.
گروه های پژوهشی و تکنسین هایی که امکان شرکت در این دو طرح فناورانه را دارند تا روز سه شنبه 9 مرداد 1403 فرصت دارند پیشنهادات خود را در قالب word از طریق سامانه غزل صندوق نوآوری و شکوفایی به نش، ghazal.inif.ir ارسال کنند. برای میانجیگری با دانا الشریف با شماره های 02188486852 و 09926276207 تماس بگیرید.