لزوم استفاده از ابزارهای جدید برای معرفی میراث فرهنگی و شیوخ کشور
انتشار: آذر 15، 1403
بروزرسانی: 08 اردیبهشت 1404

لزوم استفاده از ابزارهای جدید برای معرفی میراث فرهنگی و شیوخ کشور



به گزارش خبرنگار گروه علمی جهاد دانشگاهی خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران (ایرنا)، علی حاتمی در مراسم امضای تفاهم نامه بین انجمن آثار باست، و باست، فرهنگی و پژوهشکده فرهنگی جهاد دانشگاهی بیان کرد: امید است در فعالیت هایی که در جشنواره نجم ناهید (تجلیل از استاد معین) برگزار می شود، شاهد علاقه هر چه بیشتر به آثار ادبی کشور عزیزمان باشیم.

در ادامه رئیس انجمن آثار باست، و شواهد فرهنگی گفت: هنرهای نمایشی اساس سینما و تلویزیون است و این استاد برجسته در یکی از آثار آیت الله شهید مرتضی مطهری از مردم می خواهد که با صنعت سینما آشنا شوند. ، زیرا معتقد است آینده کشور به این صنعت گره خواهد خورد.

محمود شلاوی گفت: انجمن آثار فرهنگی و هنرمندان مشاهیر در راستای استفاده از ابزارهای نوین هنری برای معرفی هنرمندان و مفا، ایر، در ماه های گذشته با ارائه تئاتر «لیسان الغیب» در شهرستان شیراز، گامی موثر در معرفی بهتر و بیشتر این شاعر برجسته ایر، است تا مخاطب با زب، ساده و قابل فهم، با زندگی، شعر و اندیشه های حافظ شیرازی آشنا شود.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با انتقاد از بی توجهی به آثار و میراث نویسندگان باست، ایران، گفت: در سفر هیئتی از انجمن آثار و اساتید فرهنگی به تاجی،تان، توجه شد که دانش آموزان آن شهر بیشتر اشعار حفظ شده رودکی را می خوانند و حتی این موضوع مورد توجه مردم آن دیار است. اما در ایران با این همه شاعر، حکیم و نویسنده، بسیاری از نسل جوان ما از دستاوردها، آثار و اشعار آنها اطلاعی ندارند.

شلاوی با اشاره به اینکه بسیاری از اهالی تئاتر و سینما و طلاب این رشته ها به متون خارجی روی می آورند، خاطرنشان کرد: آسیب بسیار آشکار در بین اهالی تئاتر و سینما این است که طلاب و برخی شیوخ این رشته در مقایسه با متون ادبی، دنیا را به خود اختصاص می دهند. به آنها علاقه زیادی نشان می دهد و آنها را مطالعه می کند، در حالی که آنها از ادبیات غنی ما غفلت می کنند و روی می گردانند.

رئیس انجمن اشیای عتیقه و مفا، فرهنگی تصریح کرد: در کشورهای اروپایی شاهد بودیم که پس از مرگ ش،پیر، سال ها جشنواره ها و همایش هایی را برای بزرگداشت او برگزار می ،د، در حالی که به ندرت برای بزرگداشت مفا، ادبی در کشور اقدام می کنیم. اگرچه انجمن آثار نفیس فرهنگی در زمینه نشر آثار و کتب بزرگان ایران زمین و برگزاری آیین های یادبود در سطح منطقه ای، ملی و بین المللی اقدامات مهمی انجام داده است، اما تقویت و گسترش این فعالیت ها مست،م مشارکت و حمایت است. از کلیه نهادهای فرهنگی و هنری کشور.

وی در پایان سخنان خود گفت: یکی از نکات مهمی که در جشنواره ملی فرهنگی هنری استاد محمد معین به آن توجه خواهد شد، ایجاد دبیرخانه دائمی جشنواره در پژوهشگاه فرهنگی جهاد دانشگاهی است. ، هنر و معماری تا این کار ملی در عرصه فرهنگ تداوم داشته باشد و هنر در آینده نیز تداوم یابد.

در بخشی دیگر از این مراسم محمدعلی خپری و اردشیر صالح پور اعضای شورای سیاستگذاری در جشنواره ستاره ناهید توضیحات مفصلی در خصوص اهمیت این جشنواره و فعالیت های پژوهشی و اجرایی در انتظار آن ارائه ،د.

در خاتمه این مراسم تفاهم نامه همکاری بین پژوهشگاه علوم انس، و اجتماعی الجهاد دانشگاه و انجمن آثار باست، و مفا، فرهنگی توسط روسای دو نهاد منعقد شد.

انجمن اشیای عتیقه و مفا، فرهنگی کشور نیز با همکاری استانداری گیلان و و، فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف معرفی و تجلیل از علما و اندیشمندان عرصه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایر، مشارکت داشت. جشنواره ملی تئاتر (نجم ناهید) در راستای احیای آثار ارزشمند خود، جایزه محمد معین را در سال 1397 اعطا کرد و سه بخش پژوهشی و پژوهشی، مسابقه نمایشنامه نویسی و مسابقه تئاتر نمایشی را برگزار کرد.

مراسم امضای تفاهم نامه بین انجمن آثار باست، و میراث فرهنگی و پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری دانشگاه الجهاد و نشست خبری جشنواره ملی تئاتر (ستاره ناهد) به کارگرد، محمد معین این جایزه در پژوهشکده فرهنگ، هنر و معماری دانشگاه الجهاد برگزار شد.


منبع: https://www.irna.ir/news/85680718/%D8%B6%D8%B1%D9%88%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%D8%A8%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AB-%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF%DB%8C-%D9%88-%D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86