مراسم یادبود سعید حبیبه، بنیانگذار رشته حقوق مالکیت فکری در ایران برگزار شد.
انتشار: آذر 12، 1403
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

مراسم یادبود سعید حبیبه، بنیانگذار رشته حقوق مالکیت فکری در ایران برگزار شد.



به گزارش ایرنا، محمود شلاوی در مراسم یادبود سعید حبیبه، استاد حقوق دانشگاه تهران که روز دوشنبه 21 آذر 1403 هجری شمسی در محل انجمن اشیای عتیقه و اساتید فرهنگی و با همکاری این دانشکده برگزار شد، گفت: خبرنگار کتاب، محمود شالاوی، دکترای حقوق و علوم سیاسی از دانشگاه تهران: انجمن کارشناسی ارشد، قدیمی ترین مؤسسه فرهنگ کشور است که از بدو تأسیس تاکنون اقدامات و فعالیت های مختلفی را برای ارائه هر چه بیشتر و بهتر مشاهیر ایر، انجام داده است. و افراد مشهور اگر انجمن مقبره حافظ را تهیه نمی کرد و آرامگاه سعدی را نمی ساخت، امروز کمتر ،ی از قله های زبان و ادبیات ،ی آگاه می شد.
رئیس انجمن اشیای عتیقه و مفا، فرهنگی افزود: واضح است که ارائه مفا، کار مهم و ارزشمندی است و ما در انجمن آثار باست، و مفا، فرهنگی همچنان میزبان تجلیل و تکریم سالمندان، مشاهیر و مفا، هستیم. ایران، چرا که آحاد ملت، به ویژه جوانان و نسل ها، بیش از نسل گذشته، نیازمند شناخت و ارتباط با میراث عظیم علمی، فرهنگی، قضایی و ادبی ایران اسلامی هستند.
مشاور وزیر فرهنگ تاکید کرد: اگر مردم فضایل خود را می دانستند به ال،ای دیگر روی نمی آوردند. امروزه در میان ما چهره های بسیاری وجود دارد، برخی آشنا و برخی ناآشنا. مثلا حبیبه سلبریتی است که برای جامعه دانشگاهی و علاقمندان به رشته حقوق شناخته شده است اما ا،ریت مردم از این دانش بی بهره اند. لذا وظیفه ماست که شخصیت علمی، فرهنگی و دانشگاهی ایشان را معرفی کنیم تا ایر،ان با اساتیدی چون ایشان بیشتر و بهتر آشنا شوند.

رئیس انجمن آثار باست، و باست، فرهنگی در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیت مش، این انجمن و و، آموزش و پرورش در معرفی آثار باست، ایران در کتب درسی، گفت: این انجمن با همکاری این و،خانه آموزش و پرورش سعی در ارائه مطالب علمی ساده دارد و روان باید در کتاب های درسی دانش آموزان و فرزندان آینده ایران را که برای شیوخ کشور عزیز است معرفی کند. نام های معروف زیادی وجود دارد که در گوشه و کنار کشور به چشم نمی خورد و افراد زیادی از آنها خبر ندارند. از این رو باید برای بزرگداشت این شیوخ تلاش کرد.

ایران افتخار می کند برای مسائل و مشکلات جامعه بهینه است
در ادامه مراسم، نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پیام وزیر علوم به این مراسم را قرائت کرد و پس از آن ابراهیم متکی، رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به ایراد سخنر، پرداخت.
وی گفت: دانشگاه تهران از گذشته تا به امروز شاهد حضور پررنگی در عرصه اندیشه و فرهنگ بوده و خوشبختانه این میراث به اساتیدی چون سعید حبیبه رسیده است. سعید حبیبه شاگردان زیادی تربیت کرده است که برخی از آنها هم اکنون در پوشش اساتید دانشگاه مشغول تدریس و تحقیق هستند.

رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تاکید کرد: مشاهیر ایران; آنها تبلیغ، مروج و خیرخواه مسائل و مشکلات جامعه هستند. بنابراین توجه به بزرگسالان و میراث علمی آنان و گسترش افکار و آثار این شخصیت ها می تواند نتایج مهمی در ارتقای کمی و کیفی جامعه، دانشگاه ها و به طور کلی عرصه علمی و فرهنگی کشور داشته باشد.

بنیانگذار حقوق مالکیت فکری در ایران
همانطور که عباس شیری از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در این مراسم گفت: سعید حبیبه بنیانگذار رشته حقوق مالکیت فکری در ایران است. رشته ای است که یکی از گرایش های تخصصی و تأثیرگذار در علم حقوق به شمار می رود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: در اینکه علم جنبه فضیلتی دارد، شکی نیست، اما دانشمند، که جنبه اخلاقی آنها جسارت و ژست است، نفوذ بیشتری در جامعه، دانشگاه و عرصه فکر و فرهنگ دارند. و خوشبختانه حبیبه یکی از این اساتید و علما است.

یکی از اعضای هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح کرد: به ،وان فردی که بیش از 30 سال با حبیبه آشنایی دارم و با او ارتباط دارم، شهادت می دهم که ایشان یک استاد با اخلاق به تمام م،ا هستند و همه به ویژه اساتید و دانشجویان دانشگاه. مجذوب او شده است اخلاق و رفتارش فرهنگی و استادانه است.

معلمی سخت کوش و خستگی ناپذیر
زهرا شکری، معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران از دیگر سخنرانان این مراسم بود. وی در ابتدای سخنان خود گفت: حبیبه را می توان اینگونه توصیف کرد: معلمی کوشا و خستگی ناپذیر، دارای درایت و دلسوزی، رهبری شجاع، خوش اخلاق، مرجعی مطمئن در حل چالش ها و صبور در برابر مشکلات. .

وی افزود: حبیبه فردی است که در ایران رشد علمی و آکادمیک حقوق مالکیت فکری به او نسبت داده می شود. تلاش وی و دانشجویانش باعث شد جامعه دانشگاهی حقوق در ایران بدانند که این رشته یک رشته ضروری و ا،امی برای آموزش، تحقیق و توسعه در کشور است. حقوق مالکیت فکری یک گرایش مستقل، میان رشته ای و بین رشته ای است که به متخصصان خاص خود نیاز دارد. در سایر دانشگاه ها این گرایش خط اصلی علمی اساتید را تشکیل نمی دهد، اما در دانشگاه تهران وجود دارد.
معاون پژوهشی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: حبیبه یکی از چهره هایی است که در ترسیم چهره مدرن رشته حقوق نقش برجسته ای داشت. در سال های اخیر بارها دیده ام که دانشجویان جوان حقوق می گویند حقوق م،وی دیدگاه ما را نسبت به رشته حقوق تغییر داده و انگیزه ای برای ادامه فعالیت های علمی و پژوهشی است.

دانشگاه؛ خانه دوم حبیبه
عباس کریمی، رئیس سابق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران نیز در این مراسم به سخنر، پرداخت و گفت: اگر می خواهیم جوانان ما راه تحصیل و دانشجو را انتخاب کنند و از بهترین ال،ای ایران پیروی کنند، پس باید توجه ویژه ای به تجلیل از بزرگان ایران داشته باشیم و خوشبختانه انجمن عتیقه جات و مفا، فرهنگی به این امر اهمیت می دهد.

وی گفت: رشته حقوق مالکیت فکری مدیون سعید حبیبه است. او فردی مسئولیت پذیر است که هرگز از مسئولیت دریغ نکرد و در زمینه هایی که وارد شد در بالاترین سطح ممکن منشا کار بود.

رئیس ،ق دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تأیید کرد: حبیبه همواره در دانشگاه، در امور پژوهشی و در فعالیت های اجرایی، کار خود را با دقت و جدیت دنبال می کرد. او دانشگاه را خانه دوم خود کرد و همیشه با دانشجویان و اساتید رابطه عاطفی و صمیمانه داشت.

بررسی های سعید حبیبه
سخنران پای، این مراسم علی اسلامی پناه، حقوقدان و معاون سابق حقوقی و امور مجلس و، علوم، تحقیقات و فناوری بود. وی بیان کرد: حبیبه شخصیتی چند وجهی با نبوغ و نوآوری های فراوان در فعالیت های دانشگاهی و پژوهشی است.

وی تاکید کرد: از گذشته تا به امروز شاهد حضور نسل های مختلفی از اساتید و پژوهشگران در حوزه حقوق بوده ایم که برخی از آنها کتاب های کمی از خود به جای گذاشته اند و برخی نیز کتاب های مهمی تألیف کرده اند که منابع و مآخذ آنها محدود بوده است. در این میان ،، هستند که دارای درجه بالایی از تالیف هستند و خوشبختانه می توانند از چهره هایی چون دکتر سعید حبیبه استناد کنند و با شهادت صاحب نظران حوزه حقوق، آثار و تحقیقات آنها از جمله این آثار و تحقیقات است.

در بخش پای، این مراسم، سعید حبیبه به منظور قدرد، و تجلیل از مفا، و احیای میراث علمی و فرهنگی مفا، و شیوخ کشور، به بیان خاطراتی از خود پرداخت مطالعات و دیدار با اساتید مشهور حقوق ایران به روایت حضار.

در خاتمه این مراسم پس از رونمایی از اولین شماره دو ماهنامه «تحقیق و توسعه در حقوق خصوصی» که توسط مؤسسه تحقیقات حقوق و حقوق و تقدیم به سعید حبیبه منتشر می شود، با حضور سپر یادبود به رئیس انجمن آثار فرهنگی و اساتید و اساتید حاضر در جلسه و سپر یادبود به رئیس انجمن عتیقه فرهنگی و اساتید و اساتید حاضر در جلسه اهداء شد. مدال طلای انجمن سعید حبیبه و هدایایی از طرف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه تهران و. برخی نهادها و سازمان های حقوقی و فرهنگی کشور.

سعید حبیبه عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران با درجه استادی است. وی در گذشته معاونت دانشجویی دانشگاه تهران و از جمله سوابق اجرایی، ریاست کمیته تخصصی حقوق مالکیت م،وی در بررسی دوره های کارشناسی ارشد (1400-1404) و عضویت در کمیته حسابرسی کمیته بین المللی دانشگاه امام خمینی (1399-1401)، عضو کمیته ارزیابی کیفیت دانشکده حقوق و ارتباط با کارشناسان دانشکده (1395-1397)، نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در کمیته حسابرسی در زنجان. دانشگاه (1395-1393)، عضو شورای حقوقی دانشگاه تهران (1393-1395) و عضو شورای پارک علم و فناوری (1393-1397).


منبع: https://www.irna.ir/news/85678150/%D8%A2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%D9%86%DA%A9%D9%88%D8%AF%D8%A7%D8%B4%D8%AA-%D8%B3%D8%B9%DB%8C%D8%AF-%D8%AD%D8%A8%DB%8C%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D9%88%D8%B3%D8%B3-%D8%B1%D8%B4%D8%AA%D9%87-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D9%85%D8%A7%D9%84%DA%A9%DB%8C%D8%AA-%D9%81%DA%A9%D8%B1%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1