به گزارش گروه علمی ایرنا از سایت کهکشان روزانه، گروهی از محققان مؤسسه فناوری کالیفرنیا در ایالات متحده اخیراً یک محدودیت عمده در شناخت انسان کشف کرده اند: مغز تفکر آگاهانه را با سرعت تنها 10 بیت در ث،ه پردازش می کند. در مقابل، سیستم های حسی ما یک میلیارد بیت در ث،ه جمع آوری می کنند. ی،ی 100 میلیون بار سریعتر از آن چیزی است که ذهن خودآگاه ما می تواند تحمل کند.
این تحقیق ابتکاری در مجله نورون ها نورون سوالاتی در مورد نحوه عملکرد مغز با وجود این محدودیت ها مطرح کرده است.
مار، مایستر و جیو چنگ، اعضای این گروه تحقیقاتی، اصول "نظریه اطلاعات" را برای تجزیه و تحلیل فعالیت هایی مانند خواندن، بازی های ویدیویی و حل مسئله به کار گرفتند. نظریه اطلاعات یک مدل ریاضی از شرایط و عوامل موثر در پردازش و انتقال اطلاعات (داده) ارائه می دهد.
آنها دریافتند که نورون های مغز ظرفیت پردازش بسیار بالایی دارند. اما تنها 10 بیت در ث،ه به تفکر آگاهانه اختصاص داده می شود. نورون یک سلول تحریک پذیر است که پتانسیل های عمل را در سیستم عصبی موجودات زنده ایجاد می کند.
مغز انسان دارای 85 میلیارد نورون است که نزدیک به یک سوم آن به تفکر سطح بالاتر اختصاص دارد. با این حال، پردازش آگاهانه در مقایسه با فناوری های مدرن، مانند اتصال Wi-Fi معمولی (۵۰ میلیون بیت در ث،ه) با سرعت بسیار کمتری انجام می شود.
بر اساس این تحقیق، این گلوگاه شناختی از تاریخ تکاملی ناشی می شود. موجودات اولیه از سیستم عصبی خود در درجه اول برای بقا استفاده می ،د: حرکت به سمت غذا و دور شدن از شکارچیان. با گذشت زمان، مغز به «مسافر در فضایی از مفاهیم انتزاعی» تبدیل می شود و به جای پردازش چند ورودی به طور همزمان، روی یک کار در یک زمان تمرکز می کند. این محدودیت ممکن است منع، کننده سازگاری با شرایط بقا باشد که در آن دقت بر سرعت غلبه دارد.
محققان خاطرنشان ،د که اجداد ما در دنیایی تکامل یافته اند که برای بقای آن به اندازه کافی کند بوده است.
تحقیق کنونی این سوال اساسی را مطرح می کند: چگونه مغز 10 بیتی را که آگاهانه پردازش می کند در میان سیل عظیم ورودی های حسی انتخاب و اولویت بندی می کند؟
محققان تاکید می کنند که درک این مک،سم فیلتر برای کشف ساختار ادراک انسان حیاتی است.