منابع محدود دولتی برای مدیریت ساختارهای دانشگاه کافی نیست
انتشار: مهر 17، 1403
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

منابع محدود دولتی برای مدیریت ساختارهای دانشگاه کافی نیست


به گزارش گروه علمی ایرنا از دانشگاه تهران، سید حسین حسینی در نشست معاونان اداری و مالی این دانشگاه در سالن همایش شهید رئیسی دانشگاه تهران با اشاره به - تغییر ساختار معاونت های اداری و مالی و ادغام معاونت های برنامه، برنامه و مدیریت مالی.وی گفت: نگاهی که باید در این ساختار وجود داشته باشد این است که طرح و برنامه مقدم بر حمایت است. اما انتظار می رود مدیران به مسائل طرح ها و برنامه ها توجه جدی داشته باشند.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به اهمیت طرح و برنامه در دانشگاه تهران، بر تقویت تخصص در این معاونت تاکید کرد و گفت: وقتی می گوییم طرح و برنامه به این م،است که می خواهیم ساختارهایی در این حوزه ایجاد کنیم. دانشگاه و این ساختارها باید با دقت توسط کارشناسان طراحی و پس از اخذ تاییدیه توسط مراجع ذیصلاح.

منابع محدود ،تی برای مدیریت ساختارهای دانشگاه کافی نیست

تغییر ساختارها نباید برای دانشگاه هزینه ایجاد کند
حسینی افزود: اگرچه این تغییر ساختار در نهایت به تصویب هیات امنای دانشگاه خواهد رسید، اما کار کارشناسان در این تغییر ساختار بسیار مهم است. ی،ی وقتی ساختار را توسعه می دهیم، چیزی که باید مورد توجه قرار گیرد تن، است. در تغییر ساختارها باید به گونه ای عمل کنیم که دانشگاه نسبت به دستاوردهایش کاملاً موجه است هزینه ای نداشته باشد.

وی در خصوص تخصیص به موقع درآمدهای ویژه به واحدها گفت: باید درآمدهای ویژه به موقع در اختیار واحدها قرار گیرد. زیرا واحدها چالش های مالی خاص خود را دارند. باید تلاش کنیم درآمدهای اختصاص یافته به دانشگاه صرف امور جاری مانند حقوق و دستمزد نشود.

رئیس دانشگاه تهران همچنین با تاکید بر جایگاه خبرگان در امور توسعه در دانشگاه خاطرنشان کرد: کارشناسان جایگاه بسیار مهمی در امور توسعه دارند و باید واقعیت ها و ملاحظات را به مدیران دانشگاه منتقل کنند. از آنجایی که گاهی ممکن است مدیران از مشکل آگاه باشند و برای رفع مشکل اقدام کنند، اما به دلایلی ملاحظات کارشناس را نمی بینند، کارشناسان باید به مدیریت دانشگاه کمک کنند تا در بحث هایی مانند توسعه ملاحظات و ا،امات را در نظر بگیرد.

الحسینی با بیان اینکه همه فعالیت های دانشگاه باید در خدمت دانشجویان باشد، گفت: در اینکه همه ما اینجا هستیم شکی نیست چرا که دانشجویان اینجا هستند و تمام فعالیت های آموزشی و پژوهشی دانشگاه مدیون حضور دانشجویان است. دانشجویان و این موضوع باید ملکه ذهن همه ما به خصوص مدیران باشد و تمامی فعالیت های ما باید در خدمت دانشجویان باشد و هرگونه تغییر ساختاری با در نظر گرفتن علایق دانشجویان صورت گیرد.

رئیس دانشگاه تهران افزود: توسعه دانشگاه نباید به کیفیت دانشگاه آسیب بزند و همه فعالیت های دانشگاه باید حول محور کیفیت باشد. زیرا همه ما دانشگاه تهران و شهرت آن را به کیفیت می شناسیم. بنابراین، اعمال و عملکرد ما نباید منجر به آسیب به کیفیت آن شود.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود به کمبود منابع مالی دانشگاه اشاره کرد و بر تنوع بخشیدن به منابع مالی دانشگاه تاکید کرد و گفت: تنوع بخشی به منابع مالی دانشگاه نیازمند همفکری همه مسئولان در حوزه های مربوطه است و امیدوارم که بتو،م در این زمینه تلاش کنیم. می تواند با همکاری و تعامل بین تمامی واحدهای دانشگاهی آینده بهتری را برای دانشگاه رقم بزند.

رئیس دانشگاه تهران در پایان تاکید کرد: در تامین منابع باید از منابع ،تی چشم پوشی کرد. منابع محدود ،تی برای راه اندازی ساختارهای ما کافی نیست. ما باید منابع را با تطبیق ساختار، سازماندهی و سازماندهی نیروها مدیریت کنیم، از طرفی باید منابع مالی را متنوع کنیم و این موضوعی است که باید با جدیت برنامه ریزی کنیم.


منبع: https://www.irna.ir/news/85621982/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D9%85%D8%AD%D8%AF%D9%88%D8%AF-%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%DA%A9%D9%81%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%86%D9%85%DB%8C-%DA%A9%D9%86%D8%AF