من به شرط توانایی تغییر نیرو نمی دهم
انتشار: آذر 15، 1403
بروزرسانی: 29 فروردین 1404

من به شرط توانایی تغییر نیرو نمی دهم



به گزارش عصر پنجشنبه خبرنگار علمی خبرگزاری ایرنا. حسین سیمای صراف وی در برنامه تلویزیونی به من،ت 25 آذر روز دانش آموز گفت: آذرماه به دانش آموزان اختصاص دارد و 14 آذر هفته بسیج است و بسیج دانشجویی و اساتید را تشکیل می دهیم. 25 آذر روز دانشجو و 6 آذر روز وحدت دانشگاه و منطقه است و در این ماه ارتباط ما با بدنه دانشگاه بیشتر از گذشته شده است.

وی با اشاره به تاریخ روز دانشجو و 16 مارس توضیح داد: در این روز دانشجویان برای مخالفت با سفر ریچارد نی،ون معاون وقت رئیس جمهور آمریکا و ارتباط مجدد با ،ت ،یس و سه دانشجو به صحنه رفتند. شهید شدند.

دانشگاه نباید ابزار احزاب باشد

وزیر علوم همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اهمیت تخصص در آموزش عالی و پیشگیری در مسائل و معضلاتی مانند موضوع بورسیه ها در سال 90 و انتصابات در آموزش عالی نیز گفت: من نظر سیاسی دارم؛ در این راستا باید توجه داشت که در این زمینه باید توجهی به این موضوع شود. اما این فکر متعلق به حزب خاصی نیست و من آن را در کارم به کار نبرده ام. سوابق مدیریتی و مسئولیت های قبلی ام نشان می دهد که در هر مسئولیتی قدم گذاشته ام، مشروط به توانایی با همان گروه کار کرده ام و تغییراتی کمتر از دو درصد ایجاد کرده ام. دانشگاه خانه علم است و اگر می خواستم رئیس دانشگاه را انتخاب کنم، بین دو نفر با توانایی یک فرد فعال سیاسی را انتخاب نمی کردم.

وی در توضیح بیشتر گفت: اینطور نیست که دانشگاه نباید سیاسی باشد. اما دانشگاه سیاسی نه چیزی داشته باشد و نه ابزار احزاب باشد.

سیمایی تاکید کرد: دانشجو فردی مطالبه گر است. داشتن آزادی بیان مهم است. باید سه ،صر وجود داشته باشد آزادی، قانون و امنیت برای نظارت در دانشگاه. قانون باید مورد احترام دانشجو و مدیر باشد ما در دانشگاه رهبر می خواهیم.

وزیر علوم با تاکید بر برخورد عادلانه با همه دستگاه ها در دانشگاه گفت: اگر فضای اعتماد، اعتدال و همفکری در دانشگاه حاکم شود، دانشجو روحیه مطالبه گری و پرشور خواهد داشت و فضای دانشگاه او را می طلبد. مطالبه گر بودن

فضای دانشگاه مساعد نیست

وزیر علوم در تشریح برخورد خود با فضای دانشگاه گفت: فضای دانشگاه را من، ارزیابی نمی کنیم. از نظر امید، نشاط و اطمینان؛ دانش آموز نباید از نظر رو، در وضعیت خوبی باشد. دلیلش این است که دانش آموز احساس می کند که هیچ نفوذی در کشور ندارد. آنها نگران آینده شغلی خود هستند و به نبود روابط بین المللی که خطری برای توسعه کشور است خوشبین نیستند.

وی تاکید کرد: امید و نشاط باید به دانشگاه بازگردد. در این 100 روز سعی کردم نشان دهم که به دانشگاه اعتماد داریم و نظام حامی دانشجویان است. انتخابات ریاست جمهوری امید نسبی را در جامعه دانشگاهی ایجاد کرده است. سعی کردیم در گروهی که از ناامیدی رنج می بردند اعتماد ایجاد کنیم.

ارتباط تنگاتنگ و عمیق دانشگاه با رهبران نهضت در دوران انقلاب اسلامی

سیمایی گفت: رویکرد دوم من نسبت به دانشگاه این است که دانشگاه امن باشد. اما امنیت نه. بعضی ها دانشگاه را زیر سوال می برند. من این افراد را به تاریخ تحولات دانشجویی در طول صد سال ارجاع می دهم. اگر به تاریخ تحولات دانشجویی در صد سال گذشته نگاه کنیم، در دهه 1920، تفکر دینی جدیدی در دانشگاه آغاز شد. دانشجویان در دوران نهضت ملی نفت و بعدها در انقلاب اسلامی روی صحنه بودند. در این دوره دانشجویان و دانشگاهیان افرادی بودند که بیشترین ارتباط را با رهبران جنبش داشتند.

شهید مرتضی مطهری بیشتر خطبه های خود را برای طلاب ایراد کرد. رهبر معظم انقلاب چهره دانشگاهی دارند و رابطه ایشان با دانشگاه به قبل از انقلاب برمی گردد. دانشگاهیان با رهبران بسیاری از جنبش ها ارتباط برقرار ،د. اما در این دوره رابطه روح،ت با رهبران نهضت کم بود. ا،ر رزمندگان و شهدای دوران دفاع مقدس از دانشجویان و دانشجویان بودند.

وزیر علوم گفت: وقتی می گوییم به دانشگاه اعتماد کنید باید به اصل آن توجه کرد. روح علمی یک روح آزاد است و این روحیه در بین دانشمندان، محققین و دانشجویان گسترش می یابد. دانشگاه در بحث انتقاد می تواند زبان تند و تیز داشته باشد. امروز ما با پدیده های نسلی روبرو هستیم و باید آنها را درک کنیم.

وی دانشجویان نسل Z را یکی دیگر از ویژگی های امروز دانشگاه دانست و افزود: نسل Z ساختار از بالا به پایین را نمی پذیرد. دانش آموز تحمل تک گویی و سفارش را ندارد. خوب است که مدیران با گفتگو موافقت کنند.

شفاف سازی در خصوص تغییر رئیس دانشگاه فردوسی

وزیر علوم درباره انتخاب رئیس دانشگاه فردوسی مشهد گفت: قاعده من این است که آدم را به صرف اینکه در گذشته رئیس دانشگاه بوده تغییر نمی دهم. اکنون معاون، در و،خانه داریم که ابقا شده اند، اما شکی نیست که با تغییر ،ت تقاضای تغییر در دانشگاه های بزرگ وجود دارد. البته ما قصد نداریم همه چیز را تغییر دهیم.

وی افزود: ما علاوه بر استانداردهای علمی، پایبندی به شعار وحدت ملی، اعتقاد به گفتمان ،ت و استانداردهای پذیرش دانشگاه را مدنظر داریم.

وزیر علوم درباره روند انتخاب رئیس دانشگاه فردوسی گفت: دو جلسه حضوری با رئیس دانشگاه مشهد داشتیم و صراحتاً به ایشان گفتم تغییر لازم است. هشت بار هم با رئیس دانشگاه مشهد تماس گرفتیم که جواب ندادند و به دوستان هم اطلاع دادیم. در جلسه معارفه با سرپرست جدید، شایعاتی مبنی بر غیراخلاقی شدن وی منتشر شد. از سرپرست خواستم اگر بی ادبی کرد عذرخواهی کند، اما بررسی ها نشان داد که اینطور نیست.

وزیر علوم درباره بازگشت دانشجویان ا،اجی به دانشگاه و اینکه یکی از دانشجویان ا،اجی دچار مشکل اخلاقی شده است، توضیح داد: در خصوص اینکه یکی از دانشجویان بازگشته شکایت داشته است. من یکی از سه نفر هستم. ی،ی از دانش آموز، مدیر سابق و مدیر مرتبط با آموزش عالی خواستم که این دانش آموز را معرفی کنند. چون دانشگاه محل بداخلاقی و بداخلاقی نیست، نظام آموزش عالی هم نسبت به بداخلاقی بی تفاوت نیست و من به بداخلاقی و بداخلاقی حساسیت دارم.

پرونده تمامی 150 دانشجوی دستگیر شده به صورت جداگانه مورد بررسی قرار گرفت
وی درباره بازگشت دانشجویان ا،اجی نیز گفت: دانش آموز ا،اجی نداشتیم; فقط یک مورد بود و بقیه پرونده ها به ،ت قبل واگذار شد. حدود 150 دانشجوی تعلیقی داشتیم که همه پرونده هایشان یکی یکی بررسی شد. علیرغم مشکلات قانونی در این موارد، آنها نه به طور کلی، بلکه به طور خاص و در لیست مشخص به دانشگاه بازگشتند. اما اگر چیزی را نقض کردیم، متاسفیم، و اگر چیزی درست نیست، به ما اطلاع دهید.

این عضو ،ت چهاردهم ادامه داد: در پرونده ها شاهد مسائل و ایرادات حقوقی بودیم که حتی اگر به دیوان عالی کشور ارجاع می شد، رسیدگی می شد. این موارد با کارشناسان حقوقی ،ت قبل بررسی شد.

باید از فرار استاد و دانشجو جلوگیری کرد
وزیر علوم در خصوص مهاجرت اساتید و دانشجویان گفت: مهاجرت را نباید یک عامل واحد دانست. مهاجرت یک آسیب اجتماعی است که در اثر دو عامل ایجاد می شود. این یک فرآیند جه، شدن است که در دهه 1960 آغاز شد، زم، که مهاجرت از کشورهای در حال توسعه به کشورهای توسعه یافته آغاز شد. در ایران ماجرا از دهه 40 شروع شد اما با پیروزی انقلاب مهاجرت نخبگان کاهش یافت و در دوران دفاع مقدس مهاجرت ها کاهش یافت و از سال 67 مهاجرت دوباره آغاز شد.

وی ادامه داد: نوعی مهاجرت ناشی از فرآیند جه، شدن به دلیل سهولت رفت و آمد و کوچک شدن پیوند با وطن است. ما نمی تو،م با این مهاجرت مق، کنیم. البته این گروه می توانست ارتباطی با کشور داشته باشد. نوع دیگری از مهاجرت وجود دارد که به دلایل اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، زندگی و مسکن است. استادیار اول امروز در ابتدای کار در دانشگاه ماهیانه 21 میلیون تومان حقوق می گیرد و استاد تمام پس از 40 سال خدمت، حقوق را به دلار مح،ه می کند و ماهانه هزار دلار دریافت می کند. در حالی که شاگرد همین استاد که به خارج از کشور سفر کرده ماهیانه بیش از هفت هزار دلار حقوق می گیرد. این نوع مهاجرت نوعی فرار ناخواسته است و باید متوقف شود.

وزیر علوم در خصوص راهکار مق، با مهاجرت گفت: باید به دانشجویان تحصیلات تکمیلی بورسیه بدهیم. با وجود محدود بودن منابع اما پیگیر این موضوع هستم. ث،ا به دنبال ساخت اقامتگاه برای یک زوج هستیم. امروز حدود 95000 دانشجوی متاهل داریم و قصد داریم این کار را انجام دهیم در چهار سال 30 هزار جفت بسازیم

وی ادامه داد: راهکار دیگر تامین مسکن اساتید است. در این سه ماه این یکی از اولین دغدغه های من بود و در این راستا یک مشاور ویژه در و،خانه تعیین کردیم تا با تمام حوزه ها و ادارات مربوطه در ارتباط باشد. امیدوارم بتوانم مدلی را شروع کنم که قابل تعمیم باشد.

سیمایی در پاسخ به سوال دیگری تاکید کرد: توسعه ایران بدون علم امکان پذیر نیست. صد سال پیش مردم نسبت به تکامل حساس شدند و راه توسعه علم در دانشگاه است. اما ما در کشور حکمر، علمی نداریم و کشور علمی اداره نمی شود.

وی تاکید کرد: با افزایش تصمیمات غیرعلمی مواجه هستیم. خیلی از ،ت ها گفته اند که دانشگاه باید به ما ایده بدهد. اما من گیج هستم که چگونه این به دست نیامده است.

وزیر علوم افزود: رابطه ارگ،ک (نهادی) نهاد علم و تصمیم گیری قطع شده و پشت درهای بسته تصمیم می گیریم. دانشگاه آماده است تا مرکز فکری ،ت باشد. اما مشکل در نحوه نفوذ افکار دانشگاهی در تصمیمات ،ت نهفته است. انجمن های علمی برای کمک به ،ت اعلام آمادگی ،د و دستگاه های ،تی نیز برای پذیرش دستاوردهای انجمن های علمی اعلام آمادگی ،د و ما با علاقه پیگیر این مشکل هستیم.


منبع: https://www.irna.ir/news/85681177/%D9%86%DB%8C%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%85%D9%86%D8%AF%DB%8C-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1-%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AC%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D8%B1%DB%8C