این روزها خیلیا به تحصیل در خارج از کشور فکر می کنن. از بین کشورهای مختلف دنیا، کانادا یکی از پرطرفدارترین مقصدها واسه دانشجویان ایرانیه. واسه تحصیل در کانادا باید «اجازه تحصیل» در اون کشور رو که درواقع ویزای دانشجویی کاناداست، داشته باشین. اگه می خواید درباره ویزای تحصیلی کانادا و شرایط اون بیشتر بدونین، این مطلب رو بخونین.

 

اگه دوره آموزش یا تحصیل کمتر از ۶ ماه باشه، احتیاجی به ویزای تحصیلی ندارین. بااین وجود حتی واسه دوره های آموزشی کمتر از ۶ ماه بهتره اجازه تحصیل دریافت کنین، چون اگه دوره تون طولانی شه یا بخواهید واسه دوره دیگری ثبت نام کنین، درصورتی امکان خواسته اجازه تحصیل رو دارین که کشور کانادا رو ترک کنین. اما اگه ویزای تحصیلی داشته باشین، درصورت پایان مدت اون می تونین در داخل کانادا واسه تمدید اقدام کنین.

دانشجویان تموم وقت دانشگاهای معتبر کانادا در دوره عالی، با داشتن اجازه تحصیل امکان کار پاره وقت در محیط دانشگاه رو دارن. با داشتن ویزای تحصیلی احتمال اینکه بتونین خارج از دانشگاه کار کنین یا شغلی در بخش ی پروژه تحصیلی تون به عنوان مجری یا کارآموز پیدا کنین بیشتره. ضمنا می تونین پس از پایان تحصیل واسه اقامت دائم اقدام کنین.

خواسته اجازه تحصیل در کانادا

واسه خواسته اجازه تحصیل باید فرم کاغذی یا آنلاین خواسته رو پر کنین. می تونین این فرم رو از سایت اداره مهاجرت و شهروندی کانادا دریافت کنین. بررسی فرمای دستی معمولا بیشتر طول می کشه پس بهتره از پیش اطلاعات کافی درباره مدت بررسی کسب کنین. واسه خواسته آنلاین باید از مدارک لازم نمونه های الکترونیکی تهیه کنین. سفارت کانادا بسته به کشور محل زندگی تون راهنماییای لازم درباره مدارک موردنیاز رو در اختیارتون می ذاره.

مراحل دریافت ویزای دانشجویی کانادا به توضیح زیره:

۱. پیش از هر چیز باید نامه ی پذیرشی از یکی از مؤسسات آموزش عالی معتبر داشته باشین. دانشجویان درحال تحصیل در کبک باید از دولت کبک خواسته گواهی قبولی کنن. این گواهی واسه خواسته اجازه تحصیل در کانادا ضروریه.

۲. قدم بعدی دریافت بسته خواسته ویزا از سایت سفارت یا کنسولگری کانادا در کشور محل زندگی تونه. ممکنه بسته به ملی بودن تون احتیاج به دریافت ویزای اقامت موقف داشته باشین (می تونین بررسی کنین که به ویزای اقامت موقت احتیاج دارین). اما جای نگرانی نیس چون بررسی و تعیین نتیجه اونم زمان با ویزای دانشجویی انجام می شه.

۳. واسه دریافت بسته ویزا باید به سوالای مختلفی در سایت اداره مهاجرت و شهروندی کانادا جواب بدین. با جواب دادن به این سوالا مشخص می شه مجاز به خواسته ویزای دانشجویی به شکل آنلاین هستین و اینکه چه مدارکی باید ارائه کنین.

۵. هنگامی که آماده ی ثبت خواسته شدید، یک حساب کاربری MyCIC بسازین؛ در این مرحله باید شناسه ی دریافتی رو وارد کنین. بعد فهرستی از مدارک موردنیاز شما با امکان آپلود هریک به نمایش درمی آید. پیش از این قدم کپی الکترونیکی مدارک موردنیاز رو تهیه کنین.

۶. پس از ذخیره مدارک موردنیاز، تکمیل فرم خواسته و پرداخت هزینه های مربوطه باید فرم خواسته کامل شده و اطلاعات اونو تأیید کنین.

۷. ممکنه بعضی خواهندگان احتیاج به مصاحبه ی حضوری در سفارت یا کنسولگری کانادا داشته باشن.

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   ویتامینای لازم خانوما چیه؟ 

بعضی مدارک موردنیاز دیگر

ممکنه احتیاج باشه بعضی یا همه مدارک زیر رو ارائه کنین:

خواهندگان بعضی ملی بودنا باید مشخصات هویتی مثل عکس و اثر انگشت ارائه کنن.

بعضی خواهندگان پیش از تأیید پایانی خواسته نیازمند معاینه ی پزشکی و/یا بررسی سوءپیشینه هستن. درصورت داشتن سوءپیشینه اجازه تحصیل در کانادا رو نخواهید داشت.

همه خواهندگان به جز خواهندگان از آمریکا، سن پیر و میکلون باید دارای گذرنامه معتبر در آخر دوره تحصیل باشن. دو قطعه عکس ۶×۴ با اشاره نام و تاریخ تولد در پشت اون از دیگر مدارک موردنیازه.

واسه دریافت ویزای دانشجویی باید ثابت کنین از عهده ی هزینه هاتون برمی آیید (تمکن مالی دارین). در سال ۲۰۱۶ رقم موردقبول هرساله حدود ۱۰٫۰۰۰ دلار کانادا و واسه تحصیل در ایالت کبک ۱۱٫۰۰۰ دلار کانادا ضمنا ی شهریه دانشگاه بوده. هزینه رفت وبرگشت رو هم باید در نظر بگیرین. واسه اثبات این مسئله می تونین هر یک از مدارک زیر رو ارائه کنین:

  • گواهی بانکی،
  • مشخصات حساب بانکی در کانادا به نام خودتون که پول بهش واریز می شه،
  • پول-نام-تصویر

  • حواله ی بانکی با ارز قابل تبدیل،
  • گواهی پرداخت شهریه و هزینه های اقامت،
  • نامه ی شخص یا مؤسسه ای که به شما کمک مالی می کنه،
  • گواهی پرداخت هزینه ها به وسیله سازمان یا مؤسسهای کانادایی درصورت دریافت بورسیه.

بسته به ملی بودن تون ممکنه به مجوز الکترونیکی سفر (eTA) به کانادا احتیاج داشته باشین. واسه تموم ویزاهای صادرشده پس از جولایِ ۲۰۱۵، این مجوز به طور خودکار همراه ویزا صادر می شه.

پس از ثبت خواسته

درصورت تأیید خواسته تون، شما معرفی نامه ای دریافت می کنین و درصورت احتیاج مجوز الکترونیکی سفر و/یا ویزای اقامت موقت واسه تون صادر می شه. سفر به کانادا باید با همون گذرنامه ای انجام شه که ویزا بر مبنای اون خواسته شده. eTA به مدت ۵ سال یا تا پایان اعتبار گذرنامه تون اعتبار داره.

این مدارک رو همراه با گذرنامه، گواهی تمکن مالی و نامه ی پذیرش (و درصورت احتیاج مدارک دیگر) به امور خدمات مرزی در کانادا ارائه بدین تا ویزای دانشجویی شما رو صادر کنن و اجازه ورود به کانادا رو واسه تون جفت و جور کنن.

کار در کنار تحصیل در کانادا

اگه بخواهید می تونین بدون احتیاج به اجازه کار، در هر نیم سال تحصیلی تا ۲۰ ساعت و هنگام تعطیلات به طور تموم وقت کار کنین. واسه این منظور باید:

  • ویزای دانشجویی معتبر داشته باشین.
  • دانشجوی تموم وقت باشین.
  • در مؤسسات آموزش عالی مشخص (در کبک آموزشگاهای فنی حرفه ای هم قابل قبول هستن) ثبت نام شده باشین.
  • مشغول تحصیل در رشته های دانشگاهی، فنی حرفه ای یا برنامه های آموزشی حرفه ای باشین که دست کم ۶ ماه طول میکشن و در آخر دوره به شما مدرک ارائه می کنن.

نیازمند شماره بیمه اجتماعی هستین تا بتونین در کانادا کار کنین و از خدمات دولتی بهره مند شید.

اعتبار ویزای تحصیلی ۹۰ روز پس از پایان دوره تحصیلی تون به پایان می رسه. پس اگه دوست دارین پس از پایان تحصیل در کانادا بمونین و کار کنین باید اجازه کار بگیرین که ۳ سال اعتبار داره.



دسته‌ها: آموزشی