اختراع درمانی جدید برای آسیب های نخاعی

ابداع درمان جدید برای آسیب‌های نخاعی

به گزارش گروه علمی ایرنا از ساینس نیوز، مطالعه ای که در 25 سپتامبر در مجله Science Translational Medicine منتشر شد، نشان داد که سلول های عصبی در موش ها پس از آسیب شدید نخاعی متورم و متورم می شوند. برخی از این نورون‌ها بیش از حد انتظار متورم می‌مانند و شروع به مردن می‌کنند. دارویی که این تورم را کاهش می‌دهد در موش‌ها بهبود یافته است، اگرچه هنوز مشخص نیست که آیا این روش در انسان‌ها نیز به همین شکل عمل می‌کند یا خیر.

بو چن، عصب شناس دانشگاه پزشکی تگزاس می گوید: تا به حال جزئیات تورم سلول های عصبی در نخاع مشخص نبود و ما نمی دانستیم این سلول ها چه مدت متورم می مانند و آیا می میرند یا خیر. فقط حدس می زدیم

چن و همکارانش راهی برای بررسی این سلول‌ها پس از آسیب نخاعی ابداع ،د. این رویکرد بر مهندسی ژنتیک، بافت شفاف نخاع و یادگیری ماشینی برای تجزیه و تحلیل شکل سلول ها متکی بود. این روش در نهایت منجر به مشاهده بیش از 30000 نورون در یک بخش 3 میلی متری از بافت نخاع از هر موش شد.

اختراع درم، جدید برای آسیب های نخاعی

(پس از آسیب نخاعی، نوع خاصی از سلول های عصبی در موش متورم می شود – در این دیدگاه، نقاط قرمز پروتئین هایی هستند که به سلول اجازه می دهند پس از ضربه متورم شود.)

محققان دریافتند سلول‌هایی به نام نورون‌های بازدارنده، که فعالیت سلول‌های دیگر را مهار می‌کنند، پس از آسیب به سرعت متورم شدند و در روز دوم به اوج خود رسیدند، سپس در روز ۱۴ به اندازه طبیعی خود بازگشتند. اما نورون های تحریک کننده الگوی کاملا متفاوتی را نشان دادند. این سلول‌ها که فعالیت سلول‌های دیگر را تشدید می‌کنند، متورم شدند و برخی از آنها برای مدت طول،‌تری تا 35 روز متورم ماندند. تعداد بیشتری از این انواع سلول نیز مردند.

به گفته محققان، دارویی به نام بومت،د که برای درمان تورم در افراد استفاده می شود، تورم سلولی و در نتیجه مرگ سلولی را کاهش داد. موش هایی که این دارو را پس از آسیب دریافت ،د، در مقایسه با موش هایی که این دارو را دریافت ن،د، قادر به حرکت دادن پاهای خود بیشتر بودند.

چن خاطرنشان کرد: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که تورم سلول‌های عصبی بخش مهمی از آسیب‌های نخاعی را تشکیل می‌دهد. با این حال، هنوز تحقیقات بیشتری برای درک چگونگی عملکرد این فرآیند در انسان و همچنین برای دیدن اینکه آیا بومت،د ممکن است (در انسان) کمک کند، مورد نیاز است.

منبع: https://www.irna.ir/news/85611920/%D8%A7%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D8%B9-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%86%D8%AE%D8%A7%D8%B9%DB%8C