برای گزارش دادن معاونت علمی و آموزشی ایرنا، شماره پنجم فصلنامه علوم اجتماعی ،د منتشر شد. مجله ،د با محوریت توسعه تفکر مبتنی بر هویت اسلامی و بررسی مسائل اساسی در علوم انس، و اسلامی با جمعآوری و بررسی نظرات اندیشمندان و متفکران این حوزهها به مدیر مسئول. رفیع الدین اسماعیلی و ویرایشگر مجید رحیمی تو پرداخت خواهی کرد.
،د در این شماره با هدف تبیین ضرورت علم شناخت و بررسی جایگاه آن در ایران و جهان به شش مورد ماهیت علوم شناختی، فلسفه علوم شناختی، الهیات و علوم شناختی و علوم شناختی در ایران می پردازیم. ایران و جهان. ارزیابی مثبت علوم شناختی و فایل اختصاصی مربوط به فعالیت های علمی شهید محسن ف،ی زاده در حوزه علوم شناختی و فناوری های نوین از جمله موضوعات ارائه شده در این شماره: رابطه علوم اعصاب و اختیار، نقش مطالعات فیزیکی در تبیین و اشاعه دین، علوم شناختی و تجربه نزدیک شدن به مرگ و مغز، انتقاد از شایعات مربوط به آزمایش های شناختی و مرتبط با مفاهیم دینی، بررسی تعامل انسان و ماشین، اولویت های فناوری در بوم شناسی علمی، رویکرد پدیدارشناختی در علم. علوم، بازخو، و ارزیابی کارشناسی سند توسعه علمی، قابلیتهای فلسفه اسلامی برای توسعه علمی.
در سرمقاله این شماره با ،وان «ضایعات انس،»، سردبیر میخواهد بگوید تمرکز بر نیازهای اعتباری، هدر دادن استعدادهای عالی و تواناییهای خلاق انسان است. نویسنده به تشریح پیشرفت علم در جهان از دوران باستان و اختراع ابزار سنگی تا الگوریتم های هوش مصنوعی پرداخته و موضوع بحث را که علم شناختی است، توضیح می دهد.
بخش اول این مجله بررسی شده است ماهیت علوم شناختی متعلق است. سؤال اصلی در این فصل این است که علوم شناختی چگونه بر زندگی و آینده انسان تأثیر می گذارد. دکتر فاطمه بزلی محبوب است کاربرد علم شناختی را در آینده بشریت توصیف می کند. پس از تشریح تاریخچه علوم شناختی و جایگاه آن در ایران، با ذکر چند نمونه از آن از جمله آموزش و یادگیری، روانشناسی قانونی، تصمیم گیری با رویکرد شناختی و… به کاربردهای اصلی علوم شناختی اشاره می کند و سیزده کاربرد علم شناختی را ذکر می کند. علوم پایه.
بحر محمودی محقق علوم شناختی در یادداشتی با ،وان بازسازی ذهن; نگاهی به رباتیک شناختی رابطه بین عصب روانشناسی و شناخت عصبی را بررسی می کند و در نهایت به این نتیجه می رسد که علم شناختی تمام جنبه های زندگی انسان را پوشش می دهد. نهال ،ا همچنین ،وان خاطره ای از امین رمض،، دانشجوی دکترای مهندسی و علوم اعصاب است که به فناوری های نرم و علوم شناختی، بررسی تعامل انسان و ماشین و نسبت فناوری های شناختی در ترویج و تبیین دین و فرهنگ می پردازد. موارد زیر به اولویت های فناوری در ا،یستم علوم شناختی و وضعیت پروژه های دانش در سطح کشور می پردازد.
موضوع سوم این فصل گفتگو با دکتر احسان ساتسهیکی از اعضای هیئت علمی گروه علوم شناختی دانشگاه تهران، به ماشین های خودمختار، تحقیق در جنبه ها و زمینه های مختلف جامعه و عملکرد ا،یستم فناورانه علوم شناختی اختصاص دارد.
حسین حسن پور استادیار و محقق در زمینه علوم شناختی مح،اتی از دانشگاه دفاع ملی طی یادداشتی با ،وان “آیا محیط ما واقعی است؟” من درباره فیلترهای ذهنی و درک پیرامونی انسان تحقیق کرده ام. احمد خطابپژوهشگر روانشناسی اجتماعی در یادداشتی با ،وان «کامپیوترها وارد جامعه می شوند!» شناخت گرایی در روانشناسی اجتماعی را مورد بحث قرار می دهد. فاطمه توکلی همچنین محقق علوم اعصاب شناختی در یادداشتی با ،وان ارزیابی شناختی; بخش جدیدی برای ورود به دنیای توانایی ها که موضوع ارزیابی شناختی و اه، آن را مطرح و بررسی می کند. دکتر عباس پورحدایت پژوهشگر مدل سازی شناختی از دانشگاه شهید بهشتی تهران طی یادداشتی با ،وان جالب و چشم نواز کی باعث شد که شاه لباس نپوشد؟ وی درباره تصمیم گیری از دیدگاه پژوهشگران دینی صحبت کرد.
فصل دوم مجله فلسفه به علم شناختی اختصاص دارد و به دنبال پاسخ به این سوال اساسی است که آیا فلسفه توانایی تغییر علم شناختی را دارد یا خیر. اولین یادداشت در این فصل توسط دکتر محمد حسین، فیان و سید مهدی رحیمی این کتاب به مطالعه ماهاراکینی در علوم شناختی و روانکاوی تحت ،وان «ستون رودخانه جدید» اختصاص دارد.
سپس گفتگو با محمد السادات المنصوری برای بررسی احتمال شباهت اجسام مصنوعی با انسان می خو،م. سپس چند نظر از دکتر محسن ابراهیمی دکتر دکتر تحت ،وان مانع تراشی در فلسفه صدرا که انقلابی در علوم شناختی و تحولی در فلسفه صدرا است، گفت. مرتضی زری گنگرودی با ،وان خود مقدّس یا خود مقدّس د سیامک عبدالله تحت ،وان دانش در رمز و راز و Dr صمد دهند به آن چالش آگاهی می گویند.
گفتگو با مجتبی رستمی کیا در زیر تحت ،وان «هُل به سوی آینده نزدیک» می خو،م که به جدایی فلسفه اصیل از حوزه علوم شناختی می پردازد. برخی یادداشت های دیگر نیز پایان خوبی برای این فصل از دکتر محمد حسن فاطمی نیا تحت ،وان مرگ مغزی و بقای آگاهی، بازیابی سنتز بنیادی جدید به ،وان یک روش جدید در فلسفه ذهن، مشاهده دیگری توسط دکتر. مخلص – بی ریا – صمیمانه و رحمت من با ،وان از طبیعت تا بهشت ،مت تقریباً نزولی آن را می خو،م که به بررسی ریشه های مفهومی رابطه ذهن و روح می پردازد. پاک ، غبار از پنجره خیالی، ،وان یادداشتی از دکتر توحید ش،ان نظیر او نقطه نظر سوژه را برای رویارویی با واقعیت روشن کرد. در پایان دکتر فاطمه شافعی او به منظور بررسی کارکردهای شناختی جهان معاصر، خاطراتی را با ،وان «پنجره زبان» ارائه میکند.
موضوع فصل سوم مجله الهیات و علوم شناختی که در آن سؤال مهمی مطرح شده است: آیا دین می تواند موضوع مطالعه در علوم شناختی باشد؟ دکتر لیلا اردبیلی در یادداشت اول این فصل با طرح این سوال که چرا انسان شناسی شناختی اهمیت دارد؟ فقدان رویکرد EMIC و توهم تفاوت فرهنگی را بررسی می کند. مقاله دوم این فصل مصاحبه با دکتر راهنمایی مید، به طور خاص، ،وان مصاحبه فعلی «اگر به غرب نرویم، میتو،م ثمربخشتر باشیم» است.
یادداشت زیر برای این فصل از محمد امین سرای این کتاب با ،وان “تکامل قوای شناختی” به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا خداوند در جهان آینده مورد نیاز است یا خیر. پس از این یادداشت با دکتر حسن صبوری مقدم، دانشیار علوم اعصاب شناختی دانشگاه تبریز که به بررسی رابطه بین مطالعات عصب شناختی و رفتارهای مذهبی با ،وان «گسترش دین با روش های نوروتراپی» می پردازد، گفت وگو خواهیم کرد. «نماز سلاحی علیه بشریت» نوشته دکتر بوشرا حاتف که در آن به جایگاه ایمان به خدا و ارتباط با خدا در راه زندگی می پردازد.
گفتگو با دکتر قاسم ترخانعضو کمیته علمی پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی با ،وان فطرت انسان، متخصص بررسی رابطه ،رت گرایی شناختی و مب، انسان شناسی. در ادامه این فصل، دکتر رحمان شریف زاده، یکی از اعضای هیئت علمی پژوهشکده علوم و فناوری اطلاعات ایران، به «تن، فناوری و دین» می پردازد.
فصل چهارم این مجله به «علوم شناختی در ایران و جهان» اختصاص دارد و به دنبال پاسخ به این سوال است که آیا علوم شناختی آ،ین علوم انس، هستند؟ پاسخ ها. محمد ابراهیم زاده طی یادداشتی با ،وان تب علوم شناختی، نگاهی به مراکز و آزمایشگاه های علوم شناختی جه، را به عموم مردم ارائه می دهد. فولادی در کتاب خاطرات خود با ،وان «هجوم نهفته شناختی» به بررسی این سوال می پردازد که غفلت از علم شناخت در آینده چه چیزی را برای ما به ارمغان خواهد آورد؟
جواد حاتمی وی در مصاحبه ای با مجله خوردرزی با ،وان دانش اجتماعی و پیش فرض های غیرمنطقی اظهار داشت که دانشگاهیان و سیاست گذاران ترجیح می دهند همه چیز را به ،وان شناختی طبقه بندی کنند. علی افشاری مهر، پژوهشگر علوم شناختی، در کتاب خاطرات خود با ،وان «پیرامون دور» به بررسی جایگاه ایران در پروژه های بزرگ تحقیقاتی مغز پرداخته است. فاطمه سادات شاهمرادی وی همچنین به «علوم شناختی در مسیر پیشرفت» می پردازد و در یادداشتی درباره تج، مراکز دانشگاهی و ایجاد چندین آزمایشگاه به تشریح وضعیت علوم شناختی در کشور می پردازد.
محمد خندانیکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران در مصاحبه خود به این سوال پاسخ می دهد که آیا انسان یک ماشین مح،اتی است؟ وی در این گفتار به بررسی تعامل علم اطلاعات و علوم شناختی می پردازد. در ادامه این فصل، مصاحبه مجله با دکتر سعید باقری، مدیر مرکز نوآوری بیوالکترومغناطیس و امواج دانشگاه علم و صنعت است که به بررسی و آسیب شناسی رابطه علم و صنعت در ایران می پردازد. آ،ین مقاله این فصل نیز می باشد محمد احمد خانلو به بررسی عملکرد ستاد توسعه علوم شناختی، هدف تفاهم نامه آن و با ،وان «آیا ایران با جهان برابر است؟» اختصاص دارد. به عموم ارائه می شود.
فصل پنجم با ،وان «آمار علوم شناختی» به این سوال پاسخ می دهد که آیا علم شناختی زنده است؟ لازم به ذکر است که در این فصل از مجله مقالات و یادداشت هایی از اساتید دانشگاه های سراسر جهان را خواهیم دید و پای ایده ها و مطالب آنها در مورد علوم شناختی خواهیم نشست.
محمود حداد پژوهشگر علوم شناختی در یادداشت اول این فصل یادداشت خود را با ،وان وضعیت علوم شناختی با نگاهی به تاریخچه مطالعات علمی مغز ارائه می کند. سپس خاطراتی از پروفسور رافائل نونز، دانشیار دپارتمان علوم شناختی دانشگاه کالیفرنیا، با مایکل آلن، ریچارد گائو، کارسون می، ریگولی، جوزفین رلافورد و آرتور سیمنو، با ،وان «هر چه که برای علوم شناختی رخ داد» خواندیم. آنها تاریخچه و وضعیت علوم شناختی را مورد بحث قرار می دهند، یادداشت دیگری توسط پروفسور کریستین شون، استاد مرکز تحقیقات توسعه و یادگیری دانشگاه پیتسبورگ، به «ادعای مرگ علم شناختی» می پردازد و تلاش می کند به این سؤال پاسخ دهد: «چه چیزی». آیا علم شناختی باید شبیه باشد؟”
یادداشت دیگری از گروه علوم شناختی دانشگاه واسار، “شایعات مرگ ما”، تصویری از علوم شناختی در زمینه مرگ ارائه می دهد. پروفسور رابرت ام. فرنچ، مدیر تحقیقات بازنشسته روانشناسی و علوم کامپیوتر در دانشگاه بورگوندی، با ،وان درخشان Losing the Forest for the Trees به بررسی این موضوع می پردازد که چرا علم شناختی زنده و خوب است.
«علم شناختی مت،ر است» ،وان مقاله ای از استاد است دیدره جننتراستاد دپارتمان روانشناسی دانشگاه نورث وسترن است که می کوشد پاسخ دهد چرا معرفت شناسی به نظریه ای منسجم نیاز ندارد. پروفسور رابرت ال. گلدستون، استاد روانشناسی و علوم مغز در دانشگاه ایندیانا، با ،وان “ذهن ها چگونه کار می کنند؟” تهدید برای زندگی شکننده علوم شناختی را مطالعه می کند.
“تسخیر علوم شناختی” ،وان یادداشت مش، پروفسور پل روزنبلوم، استاد علوم کامپیوتر در UCL و متخصص هوش مصنوعی، و پروفسور کنت فوربوس، استاد موسسه فناوری های خلاق در UCL است که در مورد گسترش بحث می کنند. و سازماندهی مجدد علوم شناختی.
فصل ششم و پای، مجله خوردرزی با ،وان «افتخار ایران» به این سوال پاسخ می دهد که چرا علم شناختی مورد توجه ف،ی زاده قرار گرفته است؟ شهید ف،ی زاده، دانشمند ارشد ایر،، در جریان عملیات تروریستی رژیم صهیونیستی در سال 2019 به شهادت رسید.
اولین مقاله فصل گفتگو با عبدالحسین خسروبنابه سمت دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد. ،وان مهیج و چشم نواز «دانش بدون تفکر» با کلام دکتر خسروبنا که «علمی مغرور و موحد بود نه قبیله محور و شخص محور» به تفسیر و تشریح ابعاد فردی شهید محسن ف،ی زاده پرداخت. گفت و گوی بعدی به دکتر حمید ف،ی زاده فرزند این شهید اختصاص دارد تا ابعاد زندگی شهید دکتر ف،ی زاده بیشتر روشن شود. حمید ف،ی زاده می گوید: شهید ف،ی زاده اهل پیش بینی آینده و تعیین زمین بازی بود.
ابراهیم آزادگانرئیس گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف در گفت وگویی با ،وان «رویکرد فلسفی و فنی به پدیده های علمی» به بررسی اجمالی اخلاق شناختی و رویکرد تمدنی شهید ف،ی زاده می پردازد. «معمار قدرت» ،وان جذاب گفتوگوی دکتر ابراهیم اصولی با مجله خوردرزی است که در آن مدعی شد شهید ف،یزاده بر طیف بین طیفی تسلط دارد و آنها مجاهدان جنگ شناختی هستند. آ،ین مطالب این فصل نیز برای استاد است مهدی کلش،پدر فلسفه علم در ایران. وی یکی از ویژگی های شهید ف،ی زاده را «آگاهی عصر» خواند و در سخن، از مقاومت نهاد علم در برابر تعامل فیزیک و فلسفه گفت.
منبع: https://www.irna.ir/news/85551550/%D9%88%D8%A7%DA%A9%D8%A7%D9%88%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B3%D8%A7%D8%A6%D9%84-%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85-%D8%AE%D8%B1%D8%AF%D9%88%D8%B1%D8%B2%DB%8C