به گزارش خبرنگار گروه علمی و آموزشی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) درباره سازمان جهاد دانشگاهی، ابراهیم شیرعلی در مراسمی که توسط رئیس جهاد دانشگاهی به منظور برآورد نتایج وی افزود: کار آیسپا در این انتخابات از 15 ،داد 1403 آغاز شد و تا 22 تیرماه به صورت شبانه روزی ادامه یافت و در این مدت 6 موج پیمایش ملی در قالب مصاحبه حضوری و چهار موج ادامه داشت. نظرسنجی های تلفنی انجام شد.
وی افزود: در مجموع بیش از 25 هزار پرسشنامه در 6 موج نظرسنجی حضوری و 5 هزار پرسشنامه در نظرسنجی تلفنی تکمیل شد.
شیرعلی سپس به نکاتی در رابطه با عملیات رای گیری در این دوره از انتخابات اشاره کرد و گفت: ابتدا؛ این انتخابات نسبت به گذشته سیال تر بود. ایسپا توانست به درستی ریتم تغییرات این شش موج را پیش بینی و ترسیم کند.
رئیس ایسپا ادامه داد: در این مدت عده ای به صورت بی رویه به مراکز نظرسنجی حمله ،د و نشان دادند که فضای علمی حاکم بر مراکز علمی سیاسی است و همچنان موازین علمی را به شدت رعایت می کنند.
وی افزود: ما تنها مرکزی بودیم که نتایج خود را به صورت منظم و رسمی منتشر میکردیم .
شیرعلی خاطرنشان کرد: کار انجمن محدود به ایام انتخابات نیست و در نظر داریم با نگاهی عمیق تر، رفتار مردم در انتخابات و رای گیری و دلایل و عوامل موثر بر مشارکت و عدم شرکت مردم در انتخابات را با نگاهی عمیق تر مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم. به ،وان مقام معظم رهبری این موضوع را بررسی ،د.
رئیس ایسپا در پایان از همکاران خود در ستاد ایسپا و شعب آن در سراسر کشور که در هوای گرم و علیرغم استقبال کم، به رسالت خود در جمع آوری اطلاعات دقیق و صحیح در کمترین زمان ممکن پایبند بودند، تشکر کرد. .
بی توجهی به آمار یکی از دلایل ش،ت ،ت ها در سال های اخیر است
در این مراسم رئیس جهاد الده، خواستار توجه بیشتر برنامه ریزان به مقوله آمار شد و گفت: یکی از دلایل عدم موفقیت ،ت ها در این سال ها علیرغم وجود برنامه های ششم و هفتم است. ، این بود که از آمار به درستی استفاده نمی شد.
حسن مسلمی نائینی انجام ده موج نظرسنجی در یک ماه را کار بزرگی بیان کرد و افزود: در نظرسنجی هایی که انجام شد جهاد دانشگاهی تحت فشار شدید اطرافیان قرار گرفت و این یکی از مسائلی بود که این روزها با آن مواجه هستیم. از هیئت مدیره و همه ،، که از ایسپا برای ادامه کار حمایت ،د تشکر می کنم.
وی با بیان اینکه مشخص است که یک مجموعه آمار بهتر از یک سری بحث است، گفت: متاسفانه در کشور کمتر به موضوع آمار پرداخته می شود. در این انتخابات اخیر در مقابل تحلیل هایی که مبنای منطقی ندارد آمار و نظرسنجی های شفاف را اعلام کردیم. ما معتقد بودیم که اگر بر اساس این آمار برنامه ریزی می شد، شاید نتایج نهایی انتخابات متفاوت بود. به نظر می رسد رسیدگی به نظرسنجی ها و نظرسنجی ها من، نبوده است.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: یکی از دلایل عدم موفقیت ،ت ها در این سال ها علیرغم وجود برنامه ششم و هفتم، عدم استفاده صحیح از آمار است.
وی گفت: به هر حال انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و مردم بار دیگر حماسه آف،د، به ویژه در مرحله دوم، به دلیل مشارکت کم مردم، مخالفان به حضور در مرحله دوم بسیار خوشبین بودند دور نیز کمتر خواهد بود و ما نیز نگران حضور کم در دور دوم هستیم. ما در رتبه دوم بودیم اما خدا کمک کرد و مردم بیشتر مشارکت ،د.
مسلمی نائینی گفت: پس از اعلام نتایج انتخابات، در پیام تبریک خود به رئیس جمهور منتخب تاکید کردیم که جهاد دانشگاهی مانند گذشته آماده کمک به ،ت فعلی است و خوشبختانه هرکدام از ما نگاه سیاسی خود به ،ت را داشتیم. در روند انتخابات، ما سعی کردیم سیاست خود را در صندوق ها اجرا نکنیم و موضع بی طرفی داشته باشیم.
وی تصریح کرد: معتقدیم رئیس جمهور منتخب باید مورد حمایت قرار گیرد چرا که جهاد دانشگاهی از ابتدا نماینده ،ت ها بود و در عرصه های مختلف به کمک ،ت ها آمد.
مسلمی نائینی افزود: بر اساس بررسی های انجام شده در دوره های مختلف ریاست جمهوری، متوجه می شویم که در دوره های رای گیری که اطلاعیه های عمومی صورت نگرفته، با فشار و سختی مواجه بوده ایم و انتخابات بعدی شکل نگرفته و آسیبی پس از آن رخ نداده است. به ،وان شورش، اما متاسفانه این اتفاق نیفتاد. در این مدت برخی انتظار داشتند که نتایج نظرسنجی منتشر نشود و حتی زم، که داده ها را در فضای عمومی منتشر کردیم، از ما خواستند که این کار را نکنیم. اما خدا را شکر توانستیم نتایج امواج نظرسنجی را منتشر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: نتایج نظرسنجی ما (ایسپا) به آمار نهایی انتخابات بسیار نزدیک بود، حداقل در بحث روندها در هر دو مرحله اول و دوم به آمار رسمی انتخابات بسیار نزدیک بود. و، کشور، این نشان دهنده دقت ISPA است.
نظرسنجی یکی از بهترین ابزارها برای شناخت جامعه است
همانطور که یکی از اعضای هیات مدیره ایسپا در این مراسم گفت: در جمهوری اسلامی ایران هنوز در تصمیم گیری و تصمیم گیری به خصوص در تحلیل شرایط وضعیت من،ی نداریم و پایمان خوب نیست. ما به نوشتن اسناد وابسته هستیم و مدیران ما هنوز به نظرسنجی ها اهمیت نمی دهند، در حالی که نظرسنجی یکی از بهترین ابزارها برای درک جامعه است.
مرتضی میرباقری افزود: ایسپا در این دوره شجاعانه اطلاعاتی را قبل از انتخابات منتشر کرد و این نشان از اشراف کانون به موضوع و رویکرد علمی آن بود.
وی افزود: اگر محدودیت های مالی و زم، اجازه دهد و نظرسنجی در روز پنجشنبه انجام و منتشر شود، مطمئناً پیش بینی ها دقیق تر خواهد بود و این امر مست،م حمایت بیشتر مرکز ایسپا برای انجام کارهای با این عظمت در مدت زمان کوتاه است.
انتخابات شگفت انگیزی که از تخلفات و درگیری جلوگیری کرد
نماینده فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری فرمودند: باید تلاش شود که این انتخابات با عظمت و عظمت تمام برگزار شود و این دستاورد بزرگی برای ملت خواهد بود. نکته دیگری که پس از حادثه تلخ (شهادت آیت الله رئیسی و یارانش در سانحه بالگرد) بر آن تاکید ،د این است که «اگر مردم با رأی بلند مسئول را انتخاب کنند، وداع با شهدای خدمت خواهد بود». . نکته سوم حضرت آقا این است که «ملت باید برای حفظ منافع و عمق راهبردی خود در پیشگیری از تخلفات فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی تلاش کند».
علی رضا مهرگردی شریف گفت: این بهترین قدرد، از همکاران، هیات مدیره و رئیس جهاددانشگاهی است ی،ی هر سه اتفاق افتاده است. ی،ی میزان مشارکت افزایش یافت و مورد احترام قرار گرفت، زیرا کشور در غم و اندوه و آشفتگی خاصی قرار داشت. نکته سوم این است که اجتماعات بیرونی قرار بود رویدادهای درون جامعه را شکل دهند. دعوا و اختلاف قومی یکی از این موارد بود. لذا حضرت آقا بر ،وم جلوگیری از «دخالتها» تأکید ،د. اگر بخواهیم این انتخابات را انتخاباتی باشکوه و بزرگ بد،م، باید همکاران ما در جهاد دانشگاهی به ویژه ایسپا باشند که در این انتخابات کمک ،د.
یکی از اعضای هیات مدیره ایسپا اضافه کرد: یکی از امتیازات و افتخارات جهاد دانشگاهی این است که در حوزه علوم انس، موثر عمل کرد. ISPA به ما کمک می کند جامعه را بهتر بشناسیم، از جمله ایسنا، ایکنا، و پژوهشکده علوم انس، جهاد دانشگاهی در جاهای دیگر به روش هایی که به این درک کمک می کند.
منبع: https://www.irna.ir/news/85538974/%D8%AA%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D8%A8-%D9%86%D8%A7%D9%85%D8%B2%D8%AF%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D9%86%D9%88%D8%B9-%D9%86%DA%AF%D8%B1%D8%B4-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D9%81%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D8%A3%DB%8C-%D8%AF%D9%87%DB%8C-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1