تشخیص جرم فضایی با سرعت یک میلیون مایل در ساعت

کشف جرم فضایی با سرعت یک میلیون مایل در ساعت

به گزارش گروه علم و آموزش در ایرنا از پایگاه اطلاع رس، مع،، گروهی از شهروندان دانشمند برای اولین بار در حین کار بر روی پروژه حیاط خلوت سیاره 9 ناسا یک شی فضایی را کشف ،د. در این پروژه از تصاویر ماموریت فضایی Wide Infrared Survey Explorer (WISE) استفاده شده است.

این ماموریت از سال 2009 تا 2011 به طول انجامید و از آسمان به صورت مادون قرمز نقشه برداری کرد. زم، که دانشمندان ناسا وارد این ماجرا شدند، اطلاعات بیشتری در مورد این شی فضایی، از جمله اینکه از چه چیزی ساخته شده و از کجا آمده است، دریافتند.

این شی فضایی به اندازه کافی قدرتمند است که یک ستاره احتمالی را با سرعت یک میلیون مایل در ساعت از مدار خارج کند. راه شیری انتشار کند دانشمندان را شگفت زده کرده است.

در حال حاضر، محققان ناسا بر این باورند که این شیء سریع السیر زم، را با جرم آسم، دیگری سپری کرده است. جفت دوتایی نیز در کهکشان راه شیری رایج است. این جرم همچنین احتمالاً کم جرم است و می تواند یک ستاره جوان یا یک کوتوله قهوه ای باشد. کوتوله قهوه ای جرمی بزرگتر از یک سیاره غول پیکر گازی است. اما فاقد همجوشی هسته ای لازم برای تبدیل شدن به یک ستاره است.

همچنین ممکن است این جسم شریک یک کوتوله سفید باشد که به ابرنواختر تبدیل شده است. اگر جسم در نهایت به اطراف چرخید، خود ویران شد و منفجر شد، نیروی حاصله ممکن است باعث افزایش سرعت جسم شده باشد.

توضیح دیگری شی بیگانه فوق الذکر را در میان بسیاری از همراهان دیگر قرار می دهد.

داده های به دست آمده از رصدخانه و کیکرصدخانه WM Keck در Maunakea، هاوایی، نشان می دهد که این جسم سریع حرکت بسیار باست، دارد. مقامات ناسا می گویند: «این جرم احتمالاً متعلق به یکی از اولین نسل از ستارگان در کهکشان ما است.

این ویژگی شرح داده شده است بلوک کروی من، است. یک خوشه کروی مجموعه ای کروی یا گرد از صدها هزار تا میلیون ها ستاره است که می تواند قدیمی باشد.

این جرم آسم، احتمالاً در چنان خوشه فشرده ای قرار داشته که تنها یک سال نوری از هم فاصله داشتند. ناسا می گوید یک برخورد تصادفی با یک جفت سیاهچاله ممکن است برای فرستادن این جسم به یک سفر یک طرفه به فضای بین کهکش، کافی بوده باشد.

کارشناسان بر این باورند که وقتی یک ستاره با یک جفت سیاهچاله برخورد می کند، دینامیک پیچیده این برهم کنش های سه گانه می تواند منجر به پرتاب آن ستاره از خوشه کروی شود.

منبع: https://www.irna.ir/news/85573872/%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D8%AC%D8%B1%D9%85-%D9%81%D8%B6%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%A8%D8%A7-%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-%DB%8C%DA%A9-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86-%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D8%B9%D8%AA