تشخیص سریع و ساده هورمون استرس با استفاده از حسگر گرافن

تشخیص سریع و ساده هورمون استرس با حسگر گرافنی

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو و میکروفناوری، حسگر الکتروشیمیایی نقطه مراقبت (POC) دارای حد تشخیص 0.24 fg/ml است که حساسیت آن را 100 برابر حسگرهای موجود می کند. آزمایشات بزاق این نوآوری با استفاده از فناوری الکترود GII-Sens که یک نوار حسگر تولید شده توسط IGII است که در زمینه نانومواد فعال است، انجام شده است. این الکترود در ساختار سنسور یکپارچه شده است.

این ابزار تشخیصی غیر تهاجمی می تواند به طور موثر و قابل اعتماد سطح کورتیزول را از بزاق اندازه گیری کند و به تشخیص زودهنگام اختلالات مربوط به استرس در کارگران یا ورزشکاران کمک کند. میزان تغییرات کورتیزول در بزاق می تواند درک ما را از شرایطی که بر ما تأثیر می گذارد بهبود بخشد. کورتیزول، هورمون استرس، در طول روز در نوسان است و از فردی به فرد دیگر متفاوت است. اغلب از طریق بزاق یا آزمایش خون تشخیص داده می شود.

تکنیک‌های فعلی به دلیل محدودیت‌های غلظت، در تشخیص مقادیر کمی کورتیزول مشکل دارند. اگرچه آزمایش‌های خون دقیق‌تر هستند، اما تهاجمی هستند، به خصوص اگر مجبور باشند چندین بار در روز انجام شوند.

الکترود GII-SENS دارای ساختار کربن منحصر به فرد، متخلخل و سه بعدی است. این الکترود دارای سطح بالایی بوده و نسبت به سایر مواد حسگر رایج مانند طلا از حساسیت و پایداری بیشتری برخوردار است. فرآیند ساخت این حسگر زیستی فوق حساس شامل اتصال یک آنتی بادی ضد کورتیزول مونوکلونال (MAB-CORT) به الکترود PBASE-NHS/GF از طریق تثبیت غیر کووالانسی است. این روش یکپارچگی ساختاری و هدایت الکتریکی الکترود را حفظ می‌کند و در عین حال تثبیت موثر و کنترل‌شده آنتی‌بادی را تسهیل می‌کند و در نتیجه حساسیت حسگر زیستی را افزایش می‌دهد.

Jean-Christophe Grenier، مدیرعامل IGII گفت: «این نتایج نمونه واضح دیگری از کاربرد صنعتی GII-SEN برای آزمایش در شرایط مختلف است.» گران‌تر و پایدارتر از مواد دیگر، مانند طلا، در آزمایش‌های تشخیصی پزشکی استفاده می‌شوند.

گفته می شود الکترودهای GII-SENS در چندین سطح از گزینه های چاپ شده بهتر عمل می کنند و تجربه بهتر و سریع تری را ایجاد می کنند. این فناوری را می توان برای اندازه گیری طیف وسیعی از نشانگرهای بهداشتی و محیطی در بزاق و سایر مایعات بدن مورد استفاده قرار داد. IGII با شرکت های فناوری پزشکی در سراسر جهان همکاری می کند تا آزمایش های تشخیصی موجود خود را بهبود بخشد.

منبع: https://www.irna.ir/news/85575619/%D8%AA%D8%B4%D8%AE%DB%8C%D8%B5-%D8%B3%D8%B1%DB%8C%D8%B9-%D9%88-%D8%B3%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%87%D9%88%D8%B1%D9%85%D9%88%D9%86-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%B1%D8%B3-%D8%A8%D8%A7-%D8%AD%D8%B3%DA%AF%D8%B1-%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%81%D9%86%DB%8C