به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا، مرکز مطالعات راهبردی نهاد ریاست جمهوری در سلسله نشست های «برای ایران» در این زمینه. انقلاب در حاکمیت صنایع فرهنگی و خلاق شامگاه دوشنبه 14 دی ماه 1403 میزبان حسین افشین رهبر ا،یستم نوآوری و فناوری کشور و تینی چند از نمایندگان این گروه و البته جمعی از فعالان و میانجیان این گروه بود. صنایع خلاق کشور
سلسله نشست هایی درباره ایران به همت معاونت بازنگری راهبردی ریاست جمهوری و با همکاری باشگاه تشکیلاتی مرکز پژوهش های حکمر، مرکز بررسی راهبردی ریاست جمهوری با هدف بررسی چالش ها و موضوعات در حوزه های مختلف برگزار می شود.
اگر پایگاه های دانش نبود، امروز زندگی مردم بسیار دشوارتر می شد
معاون علمی، فناوری و اقتصادی دانش بنیان رئیس جمهور نیز در این دیدار با اشاره به برخی انتقادات به دانش بنیان ها، با تاکید بر اینکه در سال های اخیر شاهد اتفاقات و اقدامات بزرگی به واسطه دانش بنیان ها بوده ایم، افزود: افزایش حجم داشته ایم. شاخص ها
حسین افشین وی با اشاره به وضعیت محاصرهای که کشور در سالهای اخیر تجربه کرده و با توجه به تولید و بومیسازی بسیاری از داروهای مورد نیاز مردم، بدون دانش بنیانها، زندگی امروز مردم ما دشوارتر میشد، گفت: لازم است. یک مثال واضح و ما در نظر نگرفتیم که یا با کمبود شدید دارو مواجه هستیم و یا با قیمت بسیار بالایی به دست مصرف کنندگان می رسد.
وی افزود: اعم از تولید کاتالیزورها و الکترودهای مورد نیاز صنایع فولاد در کشور که وابستگی آنها را به کشورهای خارجی قطع می کند و همچنین بسیاری از تج،ات مورد نیاز بخش های مختلف صنعت، نفت و پتروشیمی که بومی سازی آن هاست. داشتن پایگاه های دانش ضروری است. مشکل تولیدکنندگان حذف این قطعات است.
صنایع خلاق در معاونت علمی از دفتر مرکزی به معاونت منتقل می شود
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور نیز در این جلسه بر حمایت بخش خصوصی برای مشارکت هر چه بیشتر در ایجاد مجتمعها و پارکهای نوآورانه و اعطای مجوزهای لازم به آنها تاکید کرد که به م،ای ارائه محصول یا خدمات نوآورانه بر اساس است. دانش، خلاقیت و البته مورد نیاز کشور.
به ،وان مثال افشین با اشاره به شکل گیری برخی خدمات نوآورانه مانند اسنپ، تپسی یا دیجی کالا در کشور، افزود: این گروه ها خدمات رس، به مردم را نسبت به دهه های گذشته آسان کرده اند.
وی ادامه داد: هر محصولی به راحتی در هر زمینه ای کمک می کند نماینده علمی خود را حافظ آن محصول می داند و نیازی به این نیست که به ما گفته شود که اکنون باید برای آن جایگاه ویژه ای در نظر بگیریم. حوزه صنایع خلاق از الان می خواهد کار ما شروع شود و این حوزه باید در معاونت علمی از ستاد به معاونت فرهنگی و صنایع خلاق تبدیل شود.
افشین همچنین با ذکر مثالی با بیان اینکه بسیاری از نقاشان در کشور قادر به پرداخت اجاره بهای گا،ی ها برای نمایش آثار خود نیستند، افزود: حقیقت این است که بخش ،تی باید به اینجا بیاید و این امر باید در حوزه دانشگاهی انجام شود معاونت آموزشی با هماهنگی حوزه میراث فرهنگی و ترویج این تمهیدات را برای فعالان حوزه هنری فراهم کند.
وی گفت: در حال حاضر با مذاکره با سازمان میراث فرهنگی در تلاش هستیم تا فضاهای غیرقابل استفاده آن را برای فعالان صنایع خلاق کشور بگیریم و در ت،م پتانسیل بالایی برای تسهیلات ،تی برای فعالان این بخش ایجاد کنیم و قطعا اقداماتی انجام می شود. در اعطای تسهیلات مالی نیز اقدام لازم را انجام خواهیم داد.
معاون علمی رئیس جمهور در بند دیگری با بیان اینکه صندوق خلاقیت و شکوفایی ریاست جمهوری در حال حاضر تنها به موسسات دانش بنیان تسهیلات می دهد، تاکید کرد: اعطای تسهیلات به صنایع فرهنگی و خلاق باید در چارچوب ،ت و اساسنامه باشد. این صندوق باشد
وی افزود: ضمن اینکه باید ورود افراد مستعد و خلاق به عرصه دانش یا صنایع خلاق را تسهیل کنیم، باید در ارزیابی ،وجی های آنها سخت گیری کنیم.
منبع: https://www.irna.ir/news/85670887/%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%A7%D9%81%D8%B4%DB%8C%D9%86-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AE%D9%84%D8%A7%D9%82-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%88%D9%86%D8%AA-%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AF