سیستم “جان”؛ جانی به شرکت های دانش بنیان بازگشت

سامانه «جان»؛ جانی دوباره به شرکت‌های دانش‌بنیان

به گزارش خبرنگار و، علوم و آموزش و پرورش ایریناهلیکوپتر آیت الله سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیس جمهور کشور شامگاه یکشنبه (9 اردیبهشت 1403) هنگام بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز ق،ی به تبریز در منطقه ورزگان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه شد. در این حادثه رئیس جمهور حسین امیرعبداللهیان و، امور خارجه، تو رحمت من را داری سید استاندار آذربایجان شرقی محمد علی آل هاشم امام جمعه تبریز و نماینده ولی قانونی در استان آذربایجان شرقی. سید مهدی الموسوی رئیس یگان حفاظت رئیس جمهور و سه خلبان هلیکوپتر سید طاهر مصطفوی، محسن داریانوش، بهروز الدی شهید شدند.

وی با شهادت آیت الله رئیسی در سومین سال فعالیت خود به ،ت سیزدهم پایان داد و بر اساس اصل 131 قانون اساسی انتخابات زودهنگام را ضروری کرد. بر این اساس شرایط برای برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پس از دور اول (17 تیر) و دور دوم (25 تیر) فراهم شد. مسعود بزکیان او توانست ا،ریت آرا را به دست آورد. اکنون در فاصله کوتاهی تا تشکیل ،ت چهاردهم، بررسی و پیشبرد فعالیت ها و دستاوردهای ،ت سیزدهم در عرصه های مختلف حائز اهمیت است. در این سلسله گزارش ها، فعالیت و، علوم، تحقیقات و فناوری در طول خدمت 33 ماهه خود بررسی می شود.

نزدیک به سه سال و نیم از ،ت سیزدهم می گذرد و در این مدت به گفته… محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری 75 رویه جدید در بخش های مختلف از آن جمله می توان به راه اندازی معاونت فناوری برای حمایت هر چه بیشتر از مجموعه های دانش، ایجاد صندوق ها و سامانه های جدید برای تسهیل فرآیندهای مرتبط با فعالیت های علمی و پژوهشی و حمایت های مالی بیشتر از پژوهشگران اشاره کرد.

در این گزارش به یکی از مهم‌ترین اقدامات و، علوم به ،وان معاون فناوری و نوآوری که راه‌اندازی سامانه جریان اقتصاد نوین (JAN) برای حمایت از فناوری‌های بومی است، می‌پردازیم.

ا،یستم اقتصاد مدرن (دی ماه) در هشتصد و پنجاه و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دی ماه 1400 به تصویب رسید و در اسفند همان سال توسط رئیس جمهور شهید و رئیس جمهور ابلاغ شد. شورای عالی. برای انقلاب فرهنگی به منظور تحقق کامل زنجیره تحقیق، فناوری و نوآوری. این مصوبه در ،داد 1402 توسط سازمان تحقیقات علمی و صنعتی ایران و مرکز بین المللی فناوری و نوآوری ایران با هدایت معاونت فناوری و نوآوری و، علوم، تحقیقات و فناوری طراحی و اجرا شد.

یکی از انتقاداتی که همواره به و، علوم وارد می شود این است که پژوهش در دانشگاه ها تقاضا محور نیست و از پایان نامه ها و پایان نامه ها برای رفع نیاز کشور استفاده نمی شود. بر این اساس سامانه ایده ها و نیازها (NAN) در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و در برنامه هفتم توسعه، دستگاه ها و شرکت های ،تی موظف شدند مسائل و نیازهای خود را در این سامانه ثبت کنند.

سیستم

پس از نمایش سیستم NAN، و، علوم تصمیم به راه اندازی فناوری سیستم جریان اقتصاد جدید (JAN) برای توسعه محصولات فناورانه، آشنایی با قو،ن بازار و افزایش رقابت پذیری شرکت ها گرفت. این سامانه در واقع بستر فروش، توسعه درآمد و بازار برای شرکت های دانش بنیان است. سمانه جان قبلاً یک ویترین مجازی دائمی برای شرکت های فناوری ایجاد کرده است تا کالاها و خدمات قابل تعویض خود را به ،وان کالا و خدمات تجاری قیمت گذاری کنند. همچنین شرکت ها با بارگذاری محصولات خود در این سامانه بازاری برای محصولات خود پیدا می کنند.

با راه اندازی این سامانه این امکان فراهم شده است که هر فردی در هر نقطه از کشور به راحتی به توانمندی های شرکت های دانش بنیان دسترسی داشته باشد و ضمن ارتباط با شرکت ها بتواند نیازهای خود را درخواست کند. در واقع این سیستم در نهایت تاثیر بسزایی در توسعه اقتصاد دانش بنیان دارد. به عبارت دیگر می‌توان گفت که هر گروه دانش پایه می‌تواند محصولات خود را در این سامانه بارگذاری کند، در حالی که مشتریان می‌توانند محصولات سفارشی خود را در آن ثبت کنند و از سوی دیگر اگر فردی نیاز جدیدی داشت، می‌تواند آن را ثبت کند.

جلوگیری از ،وج ارز از دیگر مزایای ثبت محصولات دانش بنیان در این سامانه است. کلیه واحدهای فناور، شرکت‌های دانش بنیان، استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های نوآور، محصولات خود را در این سامانه و با اتصال به سامانه‌های «تو،ران» و «استادیران» و، صنعت، معدن و تجارت ثبت می‌کنند و ضمن جلوگیری از تخصیص ارز ،تی برای واردات محصولات مشابه، رونق تولید محصولات بومی و فناوری های بومی حمایت می شود.

جزئیات پروژه از سه ماه قبل در سامانه تو،ران (اعلام توانمندی ها و نیازهای ایران) اعلام می شود و در صورت وجود محصولی که در داخل تولید نشده و در سامانه تو،ران اعلام نشده باشد، سامانه می تواند برای واردات درخواست ارز کند. این محصول.

همانطور که قبلا ذکر شد، اه، استقرار سیستم جریان اقتصاد نوین (JAN) ایجاد بازار الکترونیکی برای محصولات فناورانه پارک های علم و فناوری، ایجاد پایگاه داده مطمئن برای ارسال محصولات به بازارهای الکترونیکی، ایجاد بستری برای همکاری پارک های کشور در توسعه محصولات فناورانه، برای ایجاد بستری برای شناسایی محصولات خود آماده سازی من، برای صادرات و استفاده از محصولات مورد تایید پارک های علم و فناوری کشور در فرآیند «تو،ران» است.

طبق آ،ین آمار اعلام شده سجاد محمد علی نژاد معاون فناوری و نوآوری و، علوم در حال حاضر 12 هزار و 500 واحد فناور در 56 پارک فناوری کشور با گردش مالی 40 هزار میلیارد توم، وجود دارد که سام، جان می تواند این تعداد را افزایش دهد. بر اساس این گزارش، 46 پارک فناوری عضو این سامانه هستند و بیش از 7311 محصول توسط 2315 شرکت بارگذاری شده است.

همچنین با رونمایی از سامانه GAN (جریان اقتصادی جدید) توسط معاون معاونت فناوری و، علوم، بیش از هفت هزار محصول دانش ایر، به فروش می رسد، منصوب می شوند.

منبع: https://www.irna.ir/news/85537993/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AC%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%A8%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86