– صرف 1.4 درصد از معافیت های مالیاتی برای تحقیق و توسعه دانش بنیان در سال 1402 هجری قمری.

هزینه‌کرد ۱.۴ همت اعتبار مالیاتی برای تحقیق و توسعه دانش‌بنیان‌ها در سال ۱۴۰۲

به گزارش اداره علوم و آموزش ایرنا. مهدی القرمطی روز یکشنبه در جلسه معافیت مالیاتی سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان وی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی ایران گفت: 10 سال تجربه انباشته در قانون شرکت های دانش بنیان نشان می دهد که در این قانون که از سال 1391 تا تصویب جهش دانش ادامه داشت. قانون تولید در سال 1400 هر آنچه مربوط به «شرکت های دانش بنیان» بود معاونت علمی نیز به دنبال شناسایی و حمایت از این گروه ها بود.

فروش چند صد هماتیت و صادرات بالا، ایجاد فرصت های شغلی چند صد هزار نفری، بازگشت نخبگان و برکات حاصل از افزایش بنگاه های دانش بنیان در کشور از نتایج قانون حمایت از دانش تلقی شد. . شرکت های موجود

کرامتی افزود: قانون جهش تولید دانش چشم انداز وسیع تری دارد چرا که علاوه بر شرکت ها به موسسات مالی از جمله بورس و بیمه و سرمایه گذار، که در حوزه دانش سرمایه گذاری می کنند توجه ویژه ای دارد.

به گفته رئیس دبیرخانه شورای راهبردی فناوری و تولید دانش، معافیت مالیاتی در قانون شرکت ها در قانون جهش تولید دانش به معافیت مالیاتی تبدیل شد. همچنین بر اساس بند د این ماده در صورت سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان مشمول معافیت مالیاتی می شوند.

- صرف 1.4 درصد از معافیت های مالیاتی برای تحقیق و توسعه دانش بنیان در سال 1402 هجری قمری.

مدیرکل دفتر مالی و سرمایه گذاری معاونت علمی نیز در این نشست هدف از برگزاری رویداد فانامد را آشنایی و اطلاع رس، نظام تامین مالی ا،یستم علم و فناوری دانست و افزود: به منظور تشویق مشارکت در سرمایه گذاری، این کشور ویژگی به نام اعتبار مالیاتی را در نظر گرفته است.

عبدالمجید مرشدی وی با بیان اینکه سرمایه گذاری به دو بخش مستقیم و غیرمستقیم ت،یم می شود، تصریح کرد: در صورتی که سرمایه گذاری مستقیم و مستقیم به حساب شرکت دانش بنیان واریز شود، می تواند از معافیت مالیاتی معادل 30 درصد وجوه استفاده کند. سرمایه گذاری و در صورت تأسیس مؤسسه مالی تخصصی و در صورتی که مؤسسه از این طریق فاینانس را در شرکت دانش بنیان سرمایه گذاری کند، معادل 100 درصد سرمایه مالیات اعمال می شود.

وی ادامه داد: اگر نهادهای مالی مانند صندوق های پژوهش و فناوری که در بازار سرمایه و ا،یستم دانش بنیان فعالیت می کنند از این توانایی استفاده کنند، می توان از هر دو روش برای آن استفاده کرد و در صورت ورود هر تعداد به این صندوق ها و در نهایت شرکت های دانش بنیان، 100 عدد. ٪ شامل خواهد شد که اعتبار مالیاتی است.

المرشدی تصریح کرد: در سال 1402 هجری شمسی که قانون جهش تولید دانش را برای اولین بار در عمل 4.2 همت اجرا کردیم، مجوز شروع فعالیت معافیت مالیاتی صادر شد که شامل معافیت های مالیاتی تحقیق، توسعه و سرمایه گذاری می شود.

وی افزود: با توجه به اینکه برخی از این مجوزها قدمت چند ساله دارند، 1.4 درصد از این مبلغ هزینه، پذیرش و به سازمان امور مالیاتی گزارش شد.

مدیرکل دفتر مالی و سرمایه گذاری معاونت آموزشی دانشگاه ادامه داد: استقبال از این حمایت در سال اول بسیار خوب بود. وقتی این موضوع را با بودجه معاونت علمی یا صندوق نوآوری و شکوفایی مقایسه کنیم می تو،م به اهمیت این موضوع پی ببریم. سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی تا چندی پیش سه همات بود و اخیراً به 10 همت افزایش یافته است.

المرشدی در خصوص تفاوت سرمایه گذاری مستقیم و غیرمستقیم نیز گفت: اگر هلدینگ در گروه زیرمجموعه خود سرمایه گذاری کند این یک موضوع است و اگر به ،وان سرمایه گذار عام به آن نگاه کنیم بحث دیگری است. امروزه صندوق‌های CVC وجود دارند که از شورای راهبردی فناوری و تولید دانش‌بنیان مجوز دارند و این یکی دیگر از سازوکارها در بازار سرمایه است.

وی گفت: سازمان امور مالیاتی به ،وان نهاد وصول مالیات همواره حساسیت هایی در این خصوص دارد که مالیات باید جذب شود و به ،انه ،ت برود. توصیه من این است که از 100 درصد ظرفیت استفاده کنیم و به سازمان مالیاتی نشان دهیم که منابع می توانند به بازار بروند، شرکت ها رشد کنند و شما می تو،د از همان منابع مالیات بگیرید.

المرشدی ادامه داد: یک صندوق سرمایه گذاری خصوصی (PE) با سرمایه 15 همتی فعالیت می کند که می خواهد کل خط تولید را بومی سازی کند که ظرفیت معادن کشور را ارتقا دهد. دوستان بازار سرمایه و شرکت های فرابورسی به ایجاد این مدل های تامین مالی در کشور کمک می کنند.

وی توضیح داد: وقتی سرمایه گذاری مستقیم انجام می دهید از نظر قانون تجارت به عضویت هیئت مدیره آن شرکت در می آیید و بر آن شرکت تسلط کامل دارید. اما در مدلی دیگر، شرکت می تواند در صندوق سرمایه گذاری کند، جایی که صندوق به عضویت هیئت مدیره در می آید.

شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت مالی ایران (بورس، بانک و بیمه) به ،وان بزرگترین و تاریخی ترین رویداد در حوزه مالی، سرمایه گذاری و فناوری های مالی کشور در دو دهه گذشته، جمعه 28 مرداد 1403 با حضور مسئول، از و، اقتصاد، مشاور معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و کمیسیون مالی مجلس در سالن خلیج ، نمایشگاه بین‌المللی تهران فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، این نمایشگاه تا 31 مردادماه از ساعت 8 صبح تا 15 میزبان عموم مردم، کارشناسان و علاقمندان به بازار بورس، بانک، بیمه و سایر حوزه های اقتصادی است.

منبع: https://www.irna.ir/news/85565225/%D9%87%D8%B2%DB%8C%D9%86%D9%87-%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%DB%B1-%DB%B4-%D9%87%D9%85%D8%AA-%D8%A7%D8%B9%D8%AA%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D9%82-%D9%88-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B9%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%A7