محلی سازی خودکار دفیبریلاتور برای کاهش مرگ و میر ناشی از ایست قلبی

بومی سازی دستگاه شوک خودکار برای کاهش مرگ ناشی از ایست قلبی

برای گزارش دادن معاونت علمی و آموزشی ایرنا، محمد احنایان وی با اشاره به اینکه این مجتمع فناوری در سال 1395 با هدف تولید تج،ات پزشکی با فناوری پیشرفته تاسیس شد، افزود: به دنبال توسعه و تولید محصولاتی هستیم که در نجات بیماران ابتدا در کشورمان و سپس پس از آن اثربخشی خود را ثابت کرده است. در کشورهای دیگر این منطقه نادیده گرفته شده است.

وی افزود: چشم انداز شرکت بررسی و تولید تج،اتی است که هنوز در ایران کارخانه ندارند و یا تعداد شرکت های سازنده از دو شرکت تولید کننده دستگاه های احیای قلبی ریوی بیشتر نباشد.

این فعال نوآوری مهم ترین و پیچیده ترین تج،ات بومی گروه ما را دستگاه شوک قلبی خودکار ،وان کرد و افزود: برای اولین بار در کشور موفق به اخذ تاییدیه و، بهداشت به ،وان سازنده مستقل این دستگاه شدیم. .

آهنیان افزود: همچنین در سال 1392 هجری شمسی برای اولین بار در کشور موفق به اخذ مجوز تولید دفیبریلاتورهای کاردیوژنیک با مجوز از شرکت اسپ،ایی Osato از اداره کل تج،ات پزشکی شدیم و بیش از پنج دستگاه توزیع کردیم. صد دستگاه در سراسر کشور

وی در توضیح عملکرد دستگاه شوک قلبی خودکار بیان کرد: فردی که دچار ایست قلبی می شود بین 4 تا 6 دقیقه فرصت دارد تا شوکه شود و برگردد و در عمل اگر این زمان بگذرد شانس زنده ماندن و … بازگشت کاهش خواهد یافت وی افزود: در شهرهای بزرگ و یا در نقاط دور از مراکز درم، این احیای قلبی عملا انجام نمی شود.

این فعال نوآوری افزود: با نصب این دستگاه در اماکن عمومی و یا مکان های پر رفت و آمد مانند فرودگاه ها، پارک ها و ایستگاه های مترو می توان جان تعداد زیادی از مبتلایان به ایست قلبی را نجات داد.

وی ادامه داد: در کشورهای پیشرفته استفاده از این وسایل در مکان های عمومی مرسوم است و استفاده از آنها نیاز به تجربه خاصی ندارد و با آموزش های اولیه می توان برای افرادی که دچار سکته قلبی شده اند استفاده کرد.

به گفته آهنیان، این دستگاه حاوی یک اسپیکر ،ی است که مراحل کار با دستگاه را به اپراتور توضیح می دهد و در عین حال وضعیت بیمار ی،ی اینکه آیا همچنان نیاز به شوک دارد یا خیر را رصد می کند و در صورت نیاز دستگاه شارژ می شود. لازم است. .

وی با بیان اینکه بیشترین آمار مرگ و میر مربوط به ایست قلبی است، تصریح کرد: در صورت استفاده از این دستگاه در زمان مشخص شده و در مکان های مختلف می تواند تا 50 درصد از مرگ و میر ناشی از ایست قلبی بکاهد.

آهنیان در خصوص قیمت این محصول نسبت به نمونه های مشابه خارجی، قیمت تقریباً یک سوم نمونه خارجی را اعلام کرد و با هر دستگاه 300 دلار صرفه جویی ارزی حاصل می شود 200 تا 300 هزار دستگاه باعث صرفه جویی ارزی زیادی برای کشور می شود.

وی ادامه داد: ظرفیت تولید ما سالانه 400 دستگاه است اما اگر فرهنگ استفاده از این محصول ایجاد شود و تقاضا وجود داشته باشد امکان توسعه آن وجود دارد و کار پیچیده ای نیست.

مدیر این گروه فنی همچنین با اشاره به اینکه این دستگاه هنوز تاییدیه CE اروپا را نگرفته است، افزود: به همین دلیل به دلایلی از جمله هزینه های بالای اخذ تاییدیه مذکور و همچنین عدم وجود آن، صادراتی است. همکاری برخی شرکت ها به دلیل ممنوعیت وجود دارد و هنوز اقدامی نکرده ایم.

آهنیان خاطرنشان کرد: مزیت این محصول نسبت به نمونه های مشابه خارجی، دقت انرژی است. طبق آزمایشات انجام شده توسط آزمایشگاه مرجع FDA، از نظر دقت انرژی حتی بالاتر از بهترین برندهای جهان است.

وی از دیگر مزایای این محصول از جمله تعمیر و نگهداری و خدمات پس از فروش این دستگاه یاد کرد و افزود: این در حالی است که بسیاری از دستگاه های مشابه خارجی به دلیل عدم نگهداری از کار افتاده و عملا بی مصرف شده اند.

منبع: https://www.irna.ir/news/85592800/%D8%A8%D9%88%D9%85%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%B4%D9%88%DA%A9-%D8%AE%D9%88%D8%AF%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%A9%D8%A7%D9%87%D8%B4-%D9%85%D8%B1%DA%AF-%D9%86%D8%A7%D8%B4%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%A7%DB%8C%D8%B3%D8%AA-%D9%82%D9%84%D8%A8%DB%8C