مصرف گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد

مصرف گوشت فراوری شده خطر دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد

برای گزارش دادن معاونت علمی و آموزشی ایرنا از پایگاه داده شبکه ABS، قبلا مشخص شده بود که نوع رژیم غذایی بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تاثیر دارد، اما یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف مقدار زیادی گوشت فرآوری شده با خطر ابتلا به دیابت مرتبط است. . برای ایجاد این بیماری. طبق این مطالعه، خوردن تنها دو هات داگ و همبرگر در روز باعث افزایش 15 درصدی دیابت نوع 2 می شود.

این تحقیق با بررسی نزدیک به 2 میلیون نفر در 20 کشور جهان و بررسی خطر ابتلا به دیابت مرتبط با مصرف گوشت قرمز فرآوری نشده، گوشت فرآوری شده و گوشت سفید انجام شد. با در نظر گرفتن سن، ،ت و توده بدن (وزن)، این تحقیق نشان داد که خوردن 50 گرم گوشت فرآوری شده در روز برای افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 تا 15 درصد کافی است.

به گفته محققان دانشگاه کمبریج که این مطالعه را انجام داده اند، مصرف روزانه 100 گرم استیک (همبرگر) این خطر را 10 درصد افزایش می دهد، اما رابطه بین مصرف گوشت سفید (مرغ و ماهی) و دیابت کمتر مشخص است.

چه چیزی باعث دیابت نوع 2 می شود؟

دیابت نوع 2 وضعیتی است که در آن سطح قند (گلوکز) در خون بسیار بالا است. این وضعیت به دلیل مقاومت بدن در برابر هورمونی به نام انسولین رخ می دهد. انسولین به طور طبیعی قند خون را کاهش می دهد. دیابت نوع 2 معمولاً به دلیل اضافه وزن و عدم فعالیت بدنی ایجاد می شود، اما ممکن است با ژنتیک نیز مرتبط باشد.

مصرف گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد

مقامات بهداشتی در سراسر جهان پیروی از یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی و همچنین پر، از سیگار کشیدن و کنترل فشار خون و سطح چربی (خون) را برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 توصیه می کنند.

نیک وارهام یکی از نویسندگان ارشد این گزارش تحقیقاتی از دانشگاه کمبریج می گوید: این مطالعه نشان می دهد که مصرف گوشت به ویژه تأثیر مهمی بر خطر ابتلا به دیابت دارد که مستقل از چاقی یا شاخص توده بدنی است. کاهش مصرف گوشت فرآوری شده باعث کاهش ابتلا به دیابت نوع 2 می شود. اگر همه کمتر گوشت فرآوری شده بخورند، خطر کاهش می‌یابد و به نفع کره زمین نیز خواهد بود.

این در حالی است که 537 میلیون نفر در جهان به دیابت مبتلا شده اند و حدود 90 درصد آنها دیابت نوع 2 دارند. فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) و دیگر سازمان های نظارت بر سلامت ،ن می زنند که شیوع دیابت نوع 2 در سراسر جهان در حال افزایش است.

مطالعه جداگانه دیگری نیز نقش جدیدی را برای مولکول هایی به نام سرامیدها شناسایی کرد که ممکن است با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط باشد.

منبع: https://www.irna.ir/news/85580096/%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%DA%AF%D9%88%D8%B4%D8%AA-%D9%81%D8%B1%D8%A7%D9%88%D8%B1%DB%8C-%D8%B4%D8%AF%D9%87-%D8%AE%D8%B7%D8%B1-%D8%AF%DB%8C%D8%A7%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D9%88%D8%B9-%DB%B2-%D8%B1%D8%A7-%D8%A7%D9%81%D8%B2%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D9%85%DB%8C-%D8%AF%D9%87%D8%AF