وزیر علوم: «دانشنامه حقوق ایران» حاوی اطلاعات حقوقی ارزشمندی است

وزیر علوم: «دانشنامه حقوق ایران» اطلاعات حقوقی ذی‌قیمتی دارد

مراسم افتتاحیه جلد اول «دانشنامه حقوق ایران» شامگاه یکشنبه 25 شهریور 1403 مصادف با شب ولادت حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و سلم در مرکز اعظم برگزار شد. مجتمع اسلامی ایرنا گزارش داد. دایره المعارف

حسین سیمای صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: این دانشنامه اولین دانشنامه تخصصی حقوقی است که بر اساس استانداردهای دایره المعارفی تدوین شده و حاوی اطلاعات ارزشمند حقوقی است.

استاد حقوق دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: وی نگارش دانشنامه را یک فعالیت علمی مهم می دانست که در ایران چندان مورد توجه قرار نگرفت.

وی بیان کرد: هیچ مقاله پژوهشی نمی تواند حق مطلبی مانند مدخل دایره المعارف را رعایت کند، بنابراین به دانشجویان پیشنهاد می کنم کار پژوهشی خود را با مراجعه به دایره المعارف ها آغاز کنند.

وزیر علوم افزود: دانشنامه نویسی یک کار پژوهشی مهم است که باید در فهرست ارتقای اعضای هیئت علمی قرار گیرد.

نویسنده دایره المعارف حقوق ایران، مدخل نویسی را پوشش کامل موضوعات و ایده ها دانست و گفت: با توجه به تغییراتی که در مباحث حقوقی به مرور زمان رخ می دهد، دایره المعارف ها باید به سرعت چاپ شوند یا برخی مدخل ها به روز شوند.

سیمایی تاکید کرد: پیشنهاد می کنم مدخل های جلدهای آتی دایره المعارف حقوق ایران به شیوخ و مشاهیر حقوق کشورمان تقدیم شود.

کاظم موسوی بججانوردی رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی گفت: مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی یک موسسه علمی پژوهشی است که در اسفند ماه سال 1362 با هدف تدوین و انتشار دانشنامه و کتب مرجع عمومی و تخصصی تأسیس شد. در ابعاد مختلف دانش بشری به ویژه فرهنگ و تمدن اسلامی و ایر،

وی افزود: این مرکز علاوه بر دایره المعارف بزرگ اسلامی، دایره المعارف های دیگری مانند دایره المعارف ایران، دانشنامه فرهنگ عامه ایر،ان و دانشنامه تهران بزرگ را منتشر کرد.

موسوی بجنوردی گفت: با افزایش تجربه کانون در نگارش دانشنامه و ،وم تدوین دانشنامه مستقل حقوق ایران، بنا به پیشنهاد اینجانب، ایده تهیه دایره المعارف حقوق ایران بر اساس قو،ن مکتوب کشور مطرح شد. و در کنار دیگر کارهای کانون قوت گرفت و ایفای این مسئولیت فرهنگی بر دوش فقیه و فقیه نامی کشور، آیت الله محقق داماد، استاد دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی، رئیس دانشکده حقوق است. بخش علوم اسلامی در فرهنگستان علوم و البته مدیر گروه حقوق مرکز دایره المعارف اسلامی. این اثر اولین تجربه نگارش دایره المعارف حقوقی در ایران با استانداردهای معتبر بین المللی است.

وی خاطرنشان کرد: اگرچه پیش از آن آثار بسیاری از فقهای مشهور و برجسته کشوری با ،اوین دایره المعارف یا دایره المعارف حقوقی منتشر می شد، اما هرگز ویژگی یک دایره المعارف استاندارد در سطح جه، مانند دایره المعارف بزرگ اسلامی را نداشت. بنابراین مشخص بود که از ابتدای قانون گذاری تا کنون، جای خالی چنین دایره المعارفی برای تمرکز بر حقوق مکتوب ایران وجود دارد. در نتیجه، در هر مدخل، طیف کاملی از اطلاعات تاریخی، علمی و عملی به صورت مستند به خواننده ارائه می‌شود. این کار برای رفع نیاز علمی خواننده و ارائه گروهی از منابع معتبر به او است.

رئیس مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی گفت: واضح است که اولین تجربه نگارش این گونه دایره المعارف ها همیشه بی عیب و نقص نخواهد بود. امید است با انتقادات و راهنمایی های اساتید و علاقمندان به حقوق ایران، مجلدات بعدی این دایره المعارف غنی و در اختیار جامعه حقوقی کشور قرار گیرد.

منبع: https://www.irna.ir/news/85597606/%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%B9%D9%84%D9%88%D9%85-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B7%D9%84%D8%A7%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C-%D8%B0%DB%8C-%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF