کشف نقش دوپامین در پویایی حافظه و درمان زوال عقل

کشف نقش «دوپامین» در پویایی حافظه و درمان زوال عقل

برای گزارش دادن معاونت علمی و آموزشی ایرنا از Medical Express در مطالعه اخیر منتشر شده در مجله طبیعتمحققان دانشگاه استنفورد و دانشگاه ییل رابطه بین حافظه کوتاه مدت و بلند مدت را در حیوانات بررسی ،د.

یادگیری و حافظه در ،ات توسط ساختاری به نام بدن قارچ کنترل می شود که شبیه هیپوکامپ در ،داران است. در حالی که مطالعات قبلی این موضوع را در ،ات مورد بررسی قرار داده است، محققان می‌خواستند بفهمند که چگونه واکنش‌های قبلی و درونی به محرک‌ها بر یادگیری تداعی‌های جدید تأثیر می‌گذارد و چگونه این خاطرات در طول زمان شکل می‌گیرند و حفظ می‌شوند.

چنگ هوانگ استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن درباره انگیزه خود از این تحقیق گفت: از کودکی مجذوب این بودم که خاطرات ما چقدر زنده است و چگونه می تواند بر رفتار و شخصیت هر فرد تأثیر بگذارد. محققان در این زمینه بر روی مغز مگس میوه یا مگس میوه تمرکز کرده اند و با استفاده از ،یبی از روش های تصویربرداری تجربی و مدل سازی مح،اتی، فعالیت عصبی مگس میوه را در حین آزمایش بو مشاهده کرده اند.

دوپامین و حافظه

ترشح دوپامین با تجربیات پاداش دهنده همراه است و حافظه آن تجربه را تقویت می کند. در واقع، دوپامین به ،وان سیگنال یک رویداد خوب عمل می کند و به خاطر سپردن آن آسان تر می شود. این مشکل به رمزگذاری خاطرات جدید و تقویت رفتارهای آموخته شده کمک می کند و در شکل گیری حافظه کوتاه مدت و بلند مدت نقش دارد. همچنین به ذخیره و بازیابی خاطرات کمک می کند و خاطرات را در طول زمان تثبیت می کند.

نقش را کشف کنید

پروفسور هوانگ و همکارانش می گویند که نورون های دوپامین در مغز مگس میوه اطلاعاتی را از پاسخ های درونی و تجربیات اکتسابی با محرک های حسی ادغام می کنند. به عبارت دیگر، دوپامین به پردازش و تثبیت اطلاعات به‌دست‌آمده از دو منبع کمک می‌کند و در نتیجه بر نحوه واکنش مغز به محرک‌های حسی تأثیر می‌گذارد.

نتایج مطالعه نشان می دهد که چگونه ،مت های مختلف بدن قارچ با هم کار می کنند تا حافظه کوتاه مدت و بلند مدت را تشکیل دهند. آنها درک مک،کی از نحوه تعامل اطلاعات داخلی و اکتسابی و پردازش در مغز برای شکل دادن به رفتار ارائه می دهند. علاوه بر این، نقش دوپامین در واسطه تراکنش بین حافظه کوتاه مدت و حافظه بلند مدت نیز آشکار شده است.

به گفته هوانگ، این مک،سم می تواند دانشی را برای شناسایی مدارهای مشابه در ،داران فراهم کند و در نهایت در توسعه اقدامات درم، برای درمان بیماری های مرتبط با زوال عقل در انسان مفید باشد.

منبع: https://www.irna.ir/news/85580265/%DA%A9%D8%B4%D9%81-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D8%AF%D9%88%D9%BE%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%D9%88%DB%8C%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%AD%D8%A7%D9%81%D8%B8%D9%87-%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%B2%D9%88%D8%A7%D9%84-%D8%B9%D9%82%D9%84